Bolu'daki otel yangını davasında ilk duruşma başladı

Bolu'nun Kartalkaya Kayak Merkezi'nde Grand Kartal Otel'de 21 Ocak'ta çıkan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin ise yaralandığı yangına ilişkin ilk duruşma bugün yapılıyor.
Toplam 32 sanığın yargılanacağı dava, yoğun katılım beklendiği için Bolu Sosyal Bilimler Lisesi'nin spor salonuna kurulan geçici duruşma salonunda gerçekleştiriliyor.
Dün akşam saatlerinden itibaren Karadere Caddesi, Sadıklar Sokak, Kemençe Sokak, 4322. Sokak ve Dedeyanı Sokak taşıt trafiğine kapatıldı. Duruşma günü sabah saatlerinden itibaren müşteki ve mağdurlar, güvenlik kontrollerinden geçirilerek salona alındı.
Duruşma nedeniyle bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık bin polis görev yaparken, duruşma salonunun çevresi adeta ablukaya alındı.
Kamuoyunun yakından takip ettiği davada, aileler adaletin yerini bulmasını isterken, yetkililer sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için tüm tedbirlerin alındığını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avukat Cebrail Bozkurt, HÜDA PAR'ın, dini ve manevi değerlere hakarete daha caydırıcı cezalar verilmesi ve Türk Ceza Kanunu'na "Dini değerlere hakaret" başlıklı müstakil bir madde eklenmesi için Meclis'e sunduğu kanun teklifini değerlendirdi.
Aksaray OSB’de faaliyet gösteren bir kazan üretim fabrikasında meydana gelen patlama sonucu bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi ise yaralandı.
Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Kalencik köyünde meydana gelen patlamada 6 kişi yaralandı.
Bingöl’ün Kültür Mahallesi’nde gece saatlerinde meydana gelen silahlı saldırıda 3 kişi yaralandı. Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Oğuzhan Caddesi üzerinde yaşandı.