Bingöl’de alabalık hasadı: Vali Çelik su ürünleri tesisinde incelemelerde bulundu
Bingöl Valisi Cahit Çelik, kentte su ürünleri sektöründe önemli bir yere sahip olan Fishark firmasını ziyaret ederek düzenlenen alabalık hasat programına katıldı.
Bingöl’ün üretim ve istihdam kapasitesini yerinde görmek amacıyla gerçekleştirilen programda Vali Çelik, üretim sahalarını gezerek incelemelerde bulundu.
Ziyaret sırasında firma yetkilisi Yurdakul Sözeri’den yürütülen faaliyetler, modern üretim süreçleri, ihracat imkanları ve su ürünleri sektörünün mevcut durumu hakkında detaylı bilgi aldı.
Hasat çalışmalarına bizzat eşlik eden Vali Çelik, Bingöl’ün su kaynaklarının potansiyeline dikkat çekerek, su ürünleri sektörünün kentin ekonomik kalkınmasına, istihdamına ve üretim kapasitesine sağladığı katkıların göz ardı edilemeyeceğini vurguladı, kentte bu tür katma değer sağlayan yatırımların desteklenmeye devam edeceğini belirtti.
Üretim alanlarında çalışan personelle de bir araya gelerek bir süre sohbet eden Vali Çelik, zorlu ama bir o kadar da önemli bir görevi ifa eden işçilere ve firma yönetimine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Vali Çelik, üreticilere yeni sezonun bol ve bereketli kazançlar getirmesi temennisinde bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
Düzce'de uyuşturucu taşıdığı tespit edilen taksi sürücüsü M.S. tutuklandı. Araçta, 710 gram metamfetamin ele geçirildi.
Mersin’in Anamur ilçesinde 2026 Yılı Yaz Kur’an Kursları öncesinde din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.
Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde çıkan tarla yangınında yaklaşık 300 dönüm arpa ekili alan zarar gördü.