Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı'nın birinci gününde ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, bayramın ilk gününde 692 trafik kazasının yaşandığını ve bu kazalarda 7 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1128 kişinin ise yaralandığını duyurdu.
Kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin bayram süresince vatandaşların güvenliği için görev başında olduğunu belirtti.
Ulaştırma Bakanlığı verilerine de yer veren Yerlikaya, bayramın birinci gününde 2 milyon 232 bin 715 aracın otoyolları kullandığını açıkladı. Bu araçlardan 12 bin 407'sine hız sınırını aşmaları nedeniyle işlem yapıldığını belirten Yerlikaya, aşırı hız yapan sürücü oranının yüzde 0,56 olduğunu söyledi.
Kurallara uyan sürücülere teşekkür eden Bakan Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi:
"Aşırı hız yapmayarak trafik kurallarına uyan yüzde 99,44 oranındaki her bir sürücümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Diğer yüzde 0,56'lık kısmın da daha dikkatli davranacağına hem kendi hem sevdiklerinin hem de masum insanların canlarını riske atmayacağına yürekten inanıyorum."
Denetimlerin ceza kesmek için değil, trafik kazalarını önlemek ve can kayıplarını sıfıra indirmek amacıyla yapıldığını vurgulayan Yerlikaya, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu:
"Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Trabzon'un Araklı ilçesinde dereye yuvarlanan hafif ticari araçta bulunan 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
İzmir'in Seferihisar ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.
Adana-Pozantı otoyolu Tekir mevkiinde seyir halindeki bir kamyonette yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, tüm aracı sardı.
Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, hayırseverlerin bağışladığı kurbanların etlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladıklarını söyledi.