Battalgazi Belediyesinden yaşlı ve engellilere yönelik sosyal destek çalışmaları
Battalgazi Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelli bireylerin ailelerini evlerinde ziyaret ederek talep ve ihtiyaçları yerinde tespit ediyor.
Battalgazi Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelli bireylerin ailelerini hanelerinde ziyaret ediyor.
Gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşların talep ve ihtiyaçları yerinde dinlenirken, sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin tespitler yapılıyor. İlgili birimlerin görev alanına giren talepler değerlendirilerek gerekli işlemler başlatılıyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın'ın göreve gelmesinin ardından sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalar güçlendirilirken, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü de yaşlı ve engelli bireylerin ailelerine yönelik hane ziyaretlerini sürdürüyor.
Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından bugüne kadar 250'den fazla hane ziyaret edilirken, tespit edilen ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışmalar tamamlandı.
Ziyaretler kapsamında vatandaşlarla birebir görüşmeler gerçekleştirilerek ihtiyaç duyulan konularda rehberlik ve yönlendirme hizmeti de sunuluyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin'de 29 Haziran-5 Temmuz 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen güvenlik ve asayiş uygulamalarında, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranan 836 kişi yakalanarak adli makamlara teslim edildi.
Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Keklikdere Mahallesi'nde bulunan Keklikdere Mahalle Camii'nin arkasındaki kayalık alandan kopan kaya parçaları nedeniyle yaklaşık 4 ay önce tedbir amacıyla ibadete kapatılan tarihi caminin yeniden açılmasını isteyen mahalle sakinleri, mevcut durumda herhangi bir risk kalmadığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Gaziantep'te polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon neticesinde, kasten öldürme suçundan hakkında 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alındı.