Batman Valiliği'nden uyuşturucuyla mücadele toplantısı

Batman Valiliği, kurum amirleri ve yerel-ulusal basın mensuplarının katılımıyla düzenlediği toplantıda uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Toplantı, Vali Yardımcıları Ekrem Güngör, Mustafa Caner Culukar ve Gökhan Dolaş başkanlığında gerçekleştirildi.
Son günlerde Batman kamuoyunda uyuşturucu ile ilgili olumsuz gelişmelerin artması ve konunun gündemde yer alması üzerine düzenlenen toplantıda, güvenlik birimlerinin yanı sıra eğitim, sağlık ve sosyal hizmet alanlarında yürütülen faaliyetler ele alındı.
Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve ilgili tüm kamu kurumlarının katılımıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Yapılan sunumların ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Son üç yılda ele geçirilen maddeler ve işlemler
Batman İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın çalışmaları sonucunda son üç yılda: 2 ton 145 gram uyuşturucu madde, 22 bin adet uyuşturucu hap, 13 bin 302 kök Hint keneviri ele geçirildiği bildirildi. Aynı dönemde uyuşturucu satıcılığı ve kullanımı kapsamında 7 bin 942 kişiye işlem yapılırken, 703 kişi tutuklandığı aktarıldı.
Eğitim, farkındalık ve koruyucu faaliyetler
Toplantıda uyuşturucuyla mücadelede yalnızca kolluk kuvvetlerinin değil, kamu kurumlarının tamamının farklı alanlarda faaliyet yürüttüğü belirtildi.
TUBİM kapsamında düzenlenen bin 57 farkındalık etkinliğinde 201 bin 981 kişiye bilgilendirme yapıldığı kaydedildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3 bin 792 kişiye, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 7 bin 859 kişiye eğitim verildiği, İl Sağlık Müdürlüğü'nün ise çeşitli iş birlikleriyle 500 binden fazla kişiye ulaştığı bildirildi.
Ayrıca, BADEM’e 110, AMATEM’e 545, YEDAM’a ise 465 başvuru yapıldığı kaydedildi.
İhbarlar ve metruk yapılar
Son üç yılda gelen 3 bin 630 narkotik ihbarının bin 404’ü uyuşturucu satıcılığı, 2 bin 200’ü uyuşturucu kullanımı kapsamında değerlendirildiği, 26 ihbarın ise asılsız çıktığı belirtildi.
Uyuşturucunun barınma alanı olarak kullanabileceği 256 metruk yapının yıkıldığı bilgisi paylaşılan toplantıda, bunlardan 21’i Seyitler Mahallesi’nde yer aldığı, yıkımı mümkün olmayan binalarda giriş-çıkışların engellendiği kaydedildi.
Talep ve öneriler
Toplantıda basın mensupları ve kurum temsilcileri tarafından dile getirilen öneriler arasında: Metruk yapıların yıkımının hızlandırılması, parklarda denetimlerin ve kamera sistemlerinin artırılması, aydınlatması yetersiz bölgelerde iyileştirme yapılması, ailelere yönelik psikososyal desteklerin yaygınlaştırılması, ihbar sistemlerinin daha aktif kullanılmasının teşvik edilmesi, STK’lara destek sağlanması ve riskli bölgelerde denetim sıklığının artırılması yer aldı.
Bu önerilerin ilgili kurumlara iletildiği bildirildi.
Sosyal uyum süreci danışmanlığı başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Sosyal Uyum Süreci Danışmanlığı" hizmeti 2025 yılı itibarıyla Batman’da da yürütüldüğü belirtildi. Bu kapsamda birebir danışmanlık, tedavi yönlendirme ve takip süreçleri yürütüldüğü ifade edilirken, yılın ilk yedi ayında 47 kişi ve ailesinin bu hizmetten yararlandığı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye, aşırı sıcak ve kuvvetli rüzgârın etkisiyle yayılan orman yangınlarıyla dört gündür mücadele ediyor. Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Karabük ve İzmir’de alevler yerleşim yerlerini tehdit ederken, binlerce kişi tahliye edildi.
Malatya'nın merkez Battalgazi ilçesinde minibüs ile otomobilin çarpıştığı kazada, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil 5 metre yüksekten aşağıya düştü. Kazada sürücü yaralandı.
30 Haziran 2025 Pazartesi günü başlayan Yaz Kur'an Kurslarıyla camiler, çocuk sesleri ile şenlenmeye devam ediyor. Camilere giden çocuklar, dini bilgiler yanında çeşitli aktivitelerle eğleniyorlar.
Bir zamanlar suyla anılan Bursa, kuraklıkla birlikte susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya. Bursa son 10 yılın en kurak sonbahar ve kış mevsimlerinden birini yaşadı. Bu kuraklık, şehirde içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranlarını ciddi şekilde etkiledi.