Bakan Yumaklı’dan orman yangınlarına karşı uyarı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırarak, "Ormanda veya açık alanda ateş yakmayalım. Alev çıkmasına sebep olabilecek tüm faaliyetlerden uzak duralım." dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabı üzerinden orman yangınlarına ilişkin paylaşımda bulundu.
Ormanları korumak için 28 bin personel ve 138 bin gönüllünün yanı sıra hava ve kara filosunun 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirten Yumaklı, şu ifadelere yer verdi:
"En büyük gücümüz, sizin hassasiyetiniz. Ormanda veya açık alanda ateş yakmayalım. Alev çıkmasına sebep olabilecek tüm faaliyetlerden uzak duralım. Unutmayın, yangını söndürmenin en kolay yolu, onun hiç çıkmamasını sağlamaktır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin’in Derik ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi yaralandı.
Konya’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte vatandaşlar hafta sonunu dışarıda değerlendirdi. Özellikle çocuklu ailelerin yoğun ilgi gösterdiği hayvanat bahçesi ve parklar, gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.
Malatya'da bir evin bahçesinden gelen kedi sesleri üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, su tahliye borusunda mahsur kalan yeni doğmuş yavru kediyi yaklaşık bir saat süren titiz çalışmayla kurtardı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, haziran ayına ilişkin toplam 1 milyar 830 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıkladı.