Bakan Bayraktar: Dünya Bankası ile 6 milyar dolarlık finansman için mutabakat sağlandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Antonella Bassani ile, ilk etapta 6 milyar dolara ulaşan bir finansman paketi üzerinde çalışmalara başlanması konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.
Bakan Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağlanacak finansmanın yüksek voltajlı elektrik iletim projelerinde kullanılacağını belirtti.
Bakan Bayraktar açıklamasında şunları kaydetti:
"Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Antonella Bassani ile ilk etapta 6 milyar doları bulan bir finansman paketi için çalışmalara başlanması konusunda mutabık kaldık. Söz konusu finansman, rüzgar ve güneş kurulu gücünde 2035 yılı için belirlediğimiz 120 bin megavat hedefine ulaşma noktasında yapmayı planladığımız yüksek voltajlı elektrik iletim yatırımlarında kullanılacak. Görüşmede ayrıca yenilenebilir enerji, nükleer ve doğal gaz gibi konularda işbirliği fırsatlarını da değerlendirdik." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dargeçit Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından “Kasım Ayı Sahabe Ayı” etkinlikleri kapsamında, “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” temasıyla Hazreti Mus'ab Bin Umeyr’in hayatını konu alan bir konferans düzenlendi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, glütensiz beslenmek zorunda olan vatandaşlara yönelik önemli bir projeyi hayata geçirerek Sümerpark içinde Glütensiz Kafe’nin açılışını gerçekleştirdi.
Psikoloji Bilim Uzmanı ve Aile Danışmanı Adnan Kalkan, dijital bağımlılığın özellikle küçük yaş gruplarında tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek, anne babalara kritik uyarılarda bulundu.
Malatya'da teneffüste kalp krizi geçiren 7'nci sınıf öğrencisi, kaldırıldığı hastanede kaybetti.