Aydın merkezli 11 ilde organize suç örgütü operasyonu: 33 tutuklama

Sahte borsa uygulamalarıyla dolandırıcılık yapan organize suç örgütüne yönelik Aydın merkezli 11 ilde operasyon düzenlendi, 33 kişi tutuklandı.
Aydın merkezli 11 ilde, hesaplarında yaklaşık 2,5 milyar TL işlem hacmi bulunan ve elebaşılıklarını K.U. ile H.İ.K'nin yaptığı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarında iki elebaşının da bulunduğu 35 şüpheli yakalandı.
Yakalanan şüphelilerden 33’ü tutuklanırken, bir kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı, diğerinin işlemleri devam ediyor.
Jandarma ekipleri, sosyal medya üzerinden vatandaşlarla iletişime geçen suç örgütü üyelerinin sahte borsa uygulamalarına yönlendirme yoluyla dolandırıcılık yaptığını tespit etti. Ayrıca, suç gelirlerinin paravan şirketler üzerinden yatırım, finans ve kripto danışmanlığı adı altında aklandığı belirlendi.
Operasyonlar Aydın, Hatay, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Mardin, Muğla, Antalya, İzmir, Niğde ve Sinop illerinde gerçekleştirildi. Şüpheliler hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bilişim sistemleri kullanılarak nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından soruşturma başlatıldı.
El konulan malvarlığı içinde yaklaşık 300 milyon TL değerinde 10 araç, 16 arazi, 2 ev, 814 banka hesabı ve 35 kripto para hesabı yer alıyor. Operasyon kapsamında çok sayıda belge, doküman ve dijital materyal de ele geçirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt merkez Afetevler Mahallesi’nde, Seyirtepe Sitesi'nin arka kısmında bulunan boş arazide çıkan anız yangınına, itfaiye ekipleri müdahale ediyor.
Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Üçok köyünde bulunan doğal gölet, yaz aylarının gelmesiyle birlikte tamamen kurudu. Göletin içinde yaşayan yüzlerce balık ise susuzluk nedeniyle telef oldu.
Kütahya'da işçi servisi ile LPG yüklü tankerin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 35 kişi yaralandı.
Gümüşhane'de, virajı alamayıp kontrolden çıkan otomobilin yamaca çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.