ATM'lerde belirli şifreleri kullanmakta ısrarcı olanların kartı bloke edilecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), milyonlarca banka müşterisini direkt olarak etkileyecek yeni bir düzenlemeye gitti. Düzenlemeyle birlikte bazı şifrelerin kullanılması tamamen yasaklandı.
81 ilde geçerli olacak düzenlemeye göre, futbol takımların kuruluş yılları ATM şifresi olarak belirlenemeyecek.
BDDK, daha önce dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi için kişilerin doğum tarihlerini ve 1881, 1915, 1453 gibi tarihlerin ATM şifresi olarak belirlenmesini yasaklamıştı.
Yeni uygulamaya göre söz konusu şifreleri ATM şifresi yapmakta ısrarcı olanların kartları ise bloke edilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Muş’un Varto ilçesinde kepçenin devrilmesini sonucu kepçe operatörü yaralandı.
HÜDA PAR Silopi teşkilatı, Dicle Elektirk A.Ş. tarafından halka gönderilen yüksek elektrik faturalarına tepki basın açıklaması düzenledi.
Konya'nın Karatay ilçesinde yeni eğitim-öğretim yılında, birinci sınıfa giden 9 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye seti verilecek.
Siirt’in merkezinde bulunan ve özellikle akşam saatlerinde çocukların oyun alanı olarak kullandığı Kızlar Tepesi’nde aydınlatma yetersizliği vatandaşların tepkisine neden oldu.