Antalya’da iki belediyeye çevre kirliliği cezası: 3,7 milyon TL
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, izinsiz atık dökümü yaptığı belirlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Finike Belediyesi’ne toplam 3 milyon 739 bin 452 TL idari para cezası kesti.
İl Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait yol süpürme kamyonundan Turunçova Mahallesi’ndeki toprak alana atık bırakıldığı tespit edildi.
Bu nedenle belediyeye, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 1 milyon 869 bin 726 TL idari para cezası uygulandı.
Finike ilçesinde yapılan denetimlerde ise Alakır Çayı yakınındaki bölgeye, Finike Belediyesi’ne ait araçlarla bahçe ve sera atıklarıyla birlikte çeşitli plastik ve karışık atıkların döküldüğü belirlendi.
Ayrıca, alandaki atıkların bir kısmının yanmaya devam ettiği saptandı.
Finike Belediyesi’ne de aynı kapsamda 1 milyon 869 bin 726 TL idari para cezası verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şırnak’ın Kumçatı beldesinde soykırıma uğrayan Gazze halkı için öğrenciler tarafından kermes düzenlendi.
Adana'da, sosyal medyada yayılan darp görüntülerinin ardından harekete geçen polis, 7 yaşındaki çocuğu darbeden şüpheliyi kısa sürede yakaladı.
Türkiye genelinde eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre yarın sona eriyor.
Mersin'in Yenişehir ilçesinde, ortaokul öğrencileri tarafından Gazze yararına kermes düzenlendi.