28 ilde uyuşturucu operasyonu: 69 şüpheli tutuklandı
Jandarma ekiplerince 28 ilde uyuşturucu madde satıcıları ve yasa dışı kenevir ekimine yönelik operasyonlarda 104 kilogram uyuşturucu madde ile 294 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 96 şüpheli yakalanırken 69’u tutuklandı.
İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde 28 ilde uyuşturucu madde satıcıları ve yasa dışı kenevir ekimine yönelik operasyonlar düzenlendiğini açıkladı.
Cumhuriyet başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda 104 kilogram uyuşturucu madde ve 294 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.
Operasyonlarda ayrıca 2 milyon 200 bin kök kenevir ve skunk bitkisi imha edildi.
96 şüpheli yakalandı
Operasyonlarda 96 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden 69’u tutuklandı, 27’si hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.
Çalışmalara bin 326 narkotik ve asayiş ekibi ile 7 bin 956 personelin yanı sıra Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Takip Timleri katıldı.
Yakalanan şüphelilerin sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden uyuşturucu madde sattıkları, yasa dışı kenevir ve skunk ekimi yaptıkları ve uyuşturucu madde satışını organize şekilde yürüttüklerinin tespit edildiği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından aile kurumunu güçlendirmek amacıyla 2009 yılında başlatılan Evlilik Okulu Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan 951 çift sertifikalarını aldı.
Gaziantep'te aile kurumunu güçlendirmek ve evliliklerin daha sağlam temeller üzerine kurulmasına katkı sağlamak amacıyla 2009 yılında hayata geçirilen Evlilik Okulu Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan 951 çift, sertifikalarını aldı.
İstanbul’da Tavşan Adası ve çevresinde yürütülen deniz koruma çalışmalarında 650 bin metrekareden fazla hayalet ağ denizden çıkarılırken, 700’ün üzerinde gorgon mercanı kolonunda nakil ve restorasyon çalışması gerçekleştirildi.
TEKNOFEST 2026 kapsamında düzenlenecek Savaşan İHA Yarışmaları, 18 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Siirt Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Türkiye’nin farklı illerinden gelecek genç teknoloji takımları, geliştirdikleri insansız hava araçlarıyla yarışacak.