Yazıcı: Vicdanlar sustukça çocuklar ölmeye, soykırımlar yaşanmaya devam edecek

Malatya STK Kadın Temsilcileri Platformu, 600 günü aşkın Gazze'de yaşanan soykırım ve vahşete dikkat çekerek, uluslararası toplumu ve karar alıcılarını sorumluluk almaya davet ettiler.
Malatya STK Kadın Temsilcileri Platformu, Gazze'de devam eden soykırıma dikkat çekmek amacıyla "Gazze'deki zulme sessiz kalmıyoruz, annelerin vicdanı barışın sesi oluyor" sloganıyla bir basın açıklaması düzenledi.
Sümer Camii karşısındaki çocuk parkında gerçekleştirilen basın açıklamasını Malatya STK Kadın Temsilcileri Platformu adına Elanur Yazıcı okudu.
"Annelerin vicdanı susmayacak"
Yazıcı, Gazze'de yıllardır süregelen zulmün artık bir soykırıma dönüştüğünü ifade ederek, "Zulmün, soykırımın ve savaşın karşısında annelerin vicdanı susmayacak! Bizler, Türkiye'nin farklı illerinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve anneleri olarak, dünyanın gözleri önünde yaşanan büyük bir insanlık trajedisine ve açık bir soykırıma karşı sessiz kalmıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Gazze açlığa mahkûm edilmiş!"
Gazze'de bebeklerden yaşlılara kadar her yaştan insanın ağır ambargo nedeniyle açlığa mahkûm edildiğini, hastanelerin, okulların ve ibadethanelerin bombalandığını vurgulayan Yazıcı, yaralıların anestezi olmadan tedavi edilmeye çalışıldığına dikkat çekti.
"Vicdan sahibi herkesi bu acıya kayıtsız kalmamaya çağırıyoruz"
Uluslararası toplumu ve karar alıcılarını bu insani krize karşı sorumluluk almaya davet eden Yazıcı, "Bugün burada, anneler olarak haykırıyoruz: Savaşa, zulme ve soykırıma dur diyoruz! Vicdan sahibi herkesi bu acıya kayıtsız kalmamaya çağırıyoruz." dedi.
"Vicdanlar sustukça çocuklar ölmeye, soykırımlar yaşanmaya devam edecek"
Kadınların barışın diliyle, anneliğin merhametiyle ve insanlığın ortak vicdanıyla bu vahşetin karşısında dimdik duracaklarını belirten Yazıcı, şöyle devam etti "Vicdanlar sustukça çocuklar ölmeye, soykırımlar yaşanmaya devam edecek. Biz sustukça tarih utançla yazılıyor, zalimler cesaret buluyor. Sessizlik bazen en gür çığlıktır; ama Gazze’de zalimin lehine, mazlumun aleyhine atılmış bir imzadır. Artık yeter! Çocuklar ve masumlar katledilmesin! Savaşlara dur, soykırıma dur, zulme dur diyoruz!"
Etkinlik, barış mesajını vurgulamak amacıyla beyaz balonların gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Katar ve Mısır, Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkese ulaşılması için yoğun diplomatik çabalarını sürdürdüklerini ve taraflar arasındaki anlaşmazlık noktalarını gidermeye çalıştıklarını duyurdu.
Adana’da anneler ve çocuklar, işgalci siyonist rejimin Gazze’de gerçekleştirdiği katliamları protesto etmek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi.
Siyonist işgalciler, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerem kenti ile Tulkerem ve Nur Şems mülteci kamplarına yönelik saldırılarını 126 gündür aralıksız sürdürüyor.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen "Duyarlı Tüketim: Boykot" temalı yarışmada kazanan öğrenciler ödüllerini aldı. Sanatla direnişin buluştuğu törende duygusal anlar yaşandı.