Yahudi çeteler Filistinlilere saldırdı, 4 aracı tahrip etti
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Selfit kentine bağlı Kefl Haris beldesinde Yahudi çeteler bir eve saldırı düzenledi. Saldırıda 4 aracın camları kırılırken maddi hasar meydana geldi.
Filistin'in Selfit kenti kuzeyindeki Kefl Haris beldesi, bir kez daha Yahudi çetelerin saldırısına sahne oldu. Sabahın erken saatlerinde beldeye giren bir grup Yahudi, yerleşim merkezindeki bir evi hedef aldı.
Kefl Haris Belediye Başkanı Münir Ebu Yakub, saldırganların ev çevresinde bulunan dört araca da zarar verdiğini belirtti. Yahudi çetelerin araçların camlarını kırdığı, saldırı sonucu araçlarda maddi hasar oluştuğu ifade edildi.
Belde sakinleri, bölgede Yahudi çete saldırılarının uzun süredir devam ettiğini belirterek özellikle İslami kutsal mekanların sık sık baskınlara maruz kaldığını aktardı.
Kefl Haris, son yıllarda siyonist Yahudi çetelerin baskınları ve İslami makamları hedef alan provokatif eylemleri nedeniyle sık sık gerginliklerin yaşandığı bölgeler arasında yer alıyor.
Yetkililer, saldırıların Filistinlilerin günlük yaşamını hedef alan sistematik baskı politikalarının bir parçası olduğunu vurguluyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batı Şeria'da Yahudi çetelerin camilere yönelik saldırıları son dönemde dikkat çekici şekilde arttı. Kundaklama, tahrip ve ırkçı sloganlarla gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda cami zarar görürken, Filistinli yetkililer bunun sistematik bir sindirme politikası olduğunu belirtiyor.
İsveç’ten demir alan “Hanzala II” gemisi, Norveç ve Danimarka limanlarından geçerek Gazze’ye ulaşmayı hedefliyor.
Gazze'de belediyeler, siyonist rejimin temel malzeme girişini engellemeye devam etmesi nedeniyle su, kanalizasyon ve atık toplama sistemlerinin tamamen durma noktasına geldiğini açıkladı.