Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı
Yahudi çeteler, Batı Şeria'nın El Halil ve Ramallah kentlerinde Filistinlilere ait ev ve tarım arazilerini hedef aldı. El Muğayyir beldesinde yaklaşık 270 üzüm ağacı tahrip edilirken, saldırıların işgalcilerin koruması altında gerçekleştirildiği bildirildi.
Yahudi çeteler, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürdü. Son saldırılarda El Halil'in doğusundaki bir ev hedef alınırken, Ramallah'ın doğusundaki El Muğayyir beldesinde tarım arazileri büyük zarar gördü.
Yerel kaynaklara göre El Halil'in doğusundaki Vadi Sa'ir bölgesinde bir grup Yahudi çete, Filistinli Nizam Talib Şellalde'ye ait eve saldırdı. Saldırı sırasında aile fertleri, özellikle kadınlar ve çocuklar arasında panik yaşanırken, çevredeki Filistinliler Yahudi çeteleri bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.
Ramallah'ın doğusundaki El Muğayyir beldesinde ise Yahudi çeteler, bir tarım arazisinin demir çitlerini keserek koyunlarını araziye saldı. Saldırıda El Muğayyir Tarımsal Üretim Kooperatifi'ne ait yaklaşık beş yıllık 270 üzüm ağacı tahrip edildi.
Kooperatif yetkilileri, saldırının silahlı Yahudi çetelerin ve siyonist rejim askerlerinin koruması altında gerçekleştirildiğini belirtti. Açıklamada, kooperatife ait seraların daha önce de tahrip edildiği, ağaçların çalındığı, su depoları ile sulama hatlarının yakıldığı ve çiftçilerin arazilerine ulaşmasının engellendiği ifade edildi.
Kooperatif, 2023'ten bu yana yaklaşık altı dönümlük tarım arazisine erişimin de işgalciler tarafından engellendiğini, uğradıkları maddi zararın 30 bin şekeli aştığını bildirdi.
Duvar ve Yerleşim Direniş Komisyonu'nun verilerine göre, yalnızca mayıs ayında Batı Şeria ve Kudüs'te 1659 saldırı gerçekleştirildi. Bunların 1108'i işgalciler, 551'i ise Yahudi çeteler tarafından düzenlenirken, saldırılar; fiziksel şiddet, ağaçların sökülmesi, tarım arazilerinin yakılması, mülklere el konulması ve çiftçilerin topraklarına ulaşmasının engellenmesi gibi ihlalleri içerdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal güçleri, Nablus kentinde bir evi kuşatıp baskın düzenleyerek Filistinli bir genci esir aldı. Baskın sırasında 14 yaşındaki bir çocuk darp edilerek yaralandı.
Jeneratörlerin arızalanması nedeniyle yenidoğan ünitesindeki bebekler ölüm riskiyle karşı karşıya.
Gazze Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin saldırılarında son 24 saatte 8 Filistinlinin şehit olduğunu, 20 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bakanlık, 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit sayısının 73 bin 51'e, yaralı sayısının ise 173 bin 437'ye ulaştığını duyurdu.