Slovenya, siyonist Ben Gvir ve Smotrich'i istenmeyen kişi ilan etti

Slovenya, Gazze'deki katliamlardan sorumlu tutulan siyonist rejimin iki sözde bakanını ülkeye sokmama kararı aldı. Bu adımla Avrupa Birliği içinde ilk kez böyle bir yaptırım uygulanmış oldu.
Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, yaptığı açıklamada siyonist rejimin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in ülkeye girişinin yasaklandığını duyurdu.
Fajon, "Ben Gvir ve Smotrich'i istenmeyen kişiler ilan ettik. Bu kararla Gazze'deki insani felaketi durdurmak için Tel Aviv üzerindeki baskıyı artırmayı hedefliyoruz" dedi.
Söz konusu adımla Slovenya, Avrupa Birliği içinde bu iki isme yaptırım uygulayan ilk ülke oldu. Kararın, AB dışişleri bakanlarının geçtiğimiz salı günü Brüksel'de gerçekleştirdiği toplantıda ortak bir yaptırım kararı alamamasının ardından geldiği belirtildi. Bu nedenle bazı ülkeler bireysel adımlar atma yoluna gidiyor.
Daha önce İngiltere, Kanada, Norveç, Yeni Zelanda ve Avustralya da Smotrich ve Ben Gvir'e yönelik yaptırım kararı almıştı. Bu ülkeler, her iki bakanı da işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik şiddeti teşvik etmekle suçlamıştı.
Ben Gvir, geçmişte ırkçı kışkırtmalardan sabıkalı bir figür olarak biliniyor. 2007 yılında ırkçılığa teşvik suçundan mahkûm olmuş ve evinde, 1994 yılında El-Halil'deki İbrahim Camii'nde 29 Filistinliyi katleden Baruch Goldstein'in fotoğrafını bulundurmuştu.
Smotrich ise Batı Şeria'daki işgalin sivil idaresinden sorumlu konumda ve uluslararası hukuka aykırı olan yasa dışı yerleşimlerin en güçlü savunucularından biri olarak öne çıkıyor.
Slovenya'nın bu hamlesi, Gazze'de devam eden katliam karşısında Avrupa'nın sessizliğine karşı sembolik bir tepki olarak görülüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde sabah saatlerinde yardım bekleyen sivilleri hedef alan siyonist rejim, 5 Filistinliyi şehit etti, çok sayıda kişi de yaralandı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde dün yapılan olağanüstü oturumda, Konsey'in birçok üyesi siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırılarını derhal durdurması çağrısında bulundu. Toplantı, Şam yönetiminin talebiyle gerçekleşti.
HAMAS Siyasi Büro Üyesi ve Kudüs İşleri Sorumlusu Harun Nasıruddin, Kudüs halkının direnişinin siyonist projeleri boşa çıkaracağını vurguladı. Nasıruddin, ümmeti Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya çağırdı.
2025 yılı başından bu yana en az 18 siyonist asker intihar etti. Gerçek sayılar gizlenirken, savaş suçlarına katılan askerlerin artan psikolojik çöküntü yaşadığı bildiriliyor.