Siyonist işgalciler Ramallah'ın batısında bir evi daha yıktı
Siyonist işgalciler, Ramallah'ın batısındaki Deyr Kadis köyünde iki katlı bir evi yıktı. Aynı gün Kudüs'ün kuzeybatısındaki Râfat beldesinde de bir konut yerle bir edildi.
Siyonist işgalciler, bu sabah Ramallah'ın batısında yer alan Deyr Kadis köyüne baskın düzenleyerek bir Filistinliye ait evi yıktı. Askeri birlikler ve bir buldozer eşliğinde köye giren işgalciler, Nalin sakinlerinden Nadir el-Havace'ye ait evi hedef aldı.
Yerel kaynaklara göre, iki katlı olan ve yaklaşık 15 yıl önce inşa edilen evde 10'dan fazla kişi yaşıyordu. Yıkım sırasında aile bireyleri evsiz bırakılırken, bölgede büyük bir tahribat meydana geldi.
Siyonist işgalcilerin konut yıkım saldırıları bununla da sınırlı kalmadı. Aynı saatlerde Kudüs'ün kuzeybatısında bulunan Râfat beldesinde de bir ev işgal buldozerleri tarafından yıkıldı.
Filistinli kurumlar, Batı Şeria ve Kudüs'te artan ev yıkımlarının, Filistinlileri topraklarından zorla göç ettirmeyi hedefleyen sistematik bir politika olduğuna dikkat çekiyor.
İnsan hakları örgütleri ise bu yıkımların, uluslararası hukukun ve sivillerin korunmasına ilişkin sözleşmelerin açık ihlali olduğunu vurguluyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ateşkes anlaşmasına rağmen siyonist rejim güçleri, Gazze Şeridi'nin doğusunda birçok noktayı topçu atışları ve hava saldırılarıyla hedef aldı.
Siyonist yerleşimciler, Yahudilerin Hanuka Bayramı olarak adlandırdığı günlerin ikinci gününde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Baskınlara yönelik tepkiler yükselirken, Aksa'nın zamansal ve mekânsal bölünmeye sürüklendiği uyarıları yapıldı.
Siyonist işgalciler, Batı Şeria'nın farklı kent ve beldelerine düzenlediği baskınlarda bir kız çocuğu ile daha önce esir alınmış Filistinlilerin de aralarında bulunduğu 10 kişiyi esir aldı.