Mescid-i Aksa'da 50 bin kişi cuma namazı kıldı
Kudüs Vakıflar Dairesi Başkanlığı, siyonist rejimin tüm engellemelerine rağmen cuma namazını Mescid-i Aksa'da 50 bin kişinin kıldığını bildirdi.
Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa da dahil olmak üzere Kudüs'ün Eski Şehir bölgesini kuşatma altında tutmaya devam ediyor.
On binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren, Cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti.
İşgalciler ise Mescid-i Aksa'ya cuma namazı için gelen Müslümanları yine engellemeye çalıştı.
İşgalcilerin, vatandaşları durdurup aradığı, Eski Şehir'e girmelerini engellediği, ayrıca bölgeye askeri bariyerler kurduğu bildirildi.
Kudüs Vakıflar Dairesi Başkanlığı, tüm engellemelere rağmen cuma namazını Mescid-i Aksa'da 50 bin kişinin kıldığını bildirdi.
Siyonist rejim olağan günlerde özel izinliler dışında Batı Şeria'daki Filistinlilerin Kudüs'e geçişine izin vermiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'daki Bab er-Rahme Musallası'na cuma namazı sırasında düzenlediği baskın, Kudüs uzmanı Ziyad Ebu Hayıs tarafından Aksa'nın askerileştirilmesi ve ibadet alanlarının mekânsal olarak bölünmesine yönelik sürecin parçası olarak değerlendirildi. Ebu Hayıs, silahlı devriyelerin namaz kılanların yanlarında dolaştırılmasının 2024'ten bu yana oluşturulmaya çalışılan yeni bir uygulamaya dönüştüğünü belirtti.
Siyonist işgalciler, Yahudi bayramları gerekçesiyle El-Halil'deki Harem-i İbrahim Camii'ni bu hafta ikinci kez Müslümanların ibadetine kapatacak.
Siyonist işgalciler, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasını ihlal etmeyi sürdürürken Han Yunus, Refah ve Gazze kentinin çeşitli bölgelerine ateş açtı ve topçu saldırıları düzenledi. Saldırılarda bir kadın yaralanırken, işgalcilerin kuzey Gazze'de bazı binaları patlayıcılarla yıktığı bildirildi.
Gazze Şeridi'nde siyonist işgalcilerin saldırıları ve ateşkes ihlalleri sürerken, 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit olan Filistinlilerin sayısı 73 bin 821'e, yaralıların sayısı ise 174 bin 897'ye yükseldi.