İşgal basını: Dünya artık bizimle değil

İşgal basını, siyonist rejimin Gazze'deki soykırımı nedeniyle küresel düzeyde benzeri görülmemiş bir izolasyona sürüklendiğini yazdı. Yedioth Ahronoth gazetesi "Bu şimdiye dek yaşadığımız en kötü durum. Dünya artık bizimle değil." ifadelerini kullandı.
Siyonist rejimin önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth, salı akşamı yayımladığı detaylı haberde, işgal rejiminin küresel alandaki saygınlığının tarihinin en düşük seviyesine gerilediğini yazdı.
Gazete, siyonist rejim Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırarak, "Tel Aviv, gerçek bir tsunamiyle karşı karşıya. Durum daha da kötüleşecek. Bu, şimdiye dek yaşadığımız en kötü halimiz. Dünya artık bizimle değil" ifadelerine yer verdi.
Haberde, Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarının devam etmesi nedeniyle siyonist rejime karşı alınan uluslararası tedbirler sıralandı. En dikkat çekici adımın ise İngiltere'den geldiği belirtildi. Londra yönetimi, siyonist rejimle serbest ticaret anlaşması müzakerelerini askıya aldı. Bu kararın, işgal rejiminin ekonomisi üzerinde ciddi etkiler doğuracağı vurgulandı.
Art arda yaptırım uyarıları
Habere göre, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı günden bu yana geçen 592 günün ardından, siyonist rejimin dünya sahnesindeki itibarı dramatik biçimde azaldı. Sadece pazartesi akşamı, rejimin üç kilit müttefiki olan İngiltere, Fransa ve Kanada, soykırımın devam etmesi hâlinde yaptırım uygulayacaklarını bildirdi.
Bu uyarılardan kısa bir süre sonra, İngiltere serbest ticaret müzakerelerini durdurdu, siyonist rejimin Londra büyükelçisi Tzipi Hotovely'i Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak resmî uyarıda bulundu ve bazı yerleşimcilere yönelik yaptırımlar açıkladı.
ABD'nin sabrı tükeniyor
Gazete, ABD'nin de siyonist rejime karşı hayal kırıklığı yaşadığını aktardı. Beyaz Saray'daki kaynaklar, rejimin Gazze'deki savaşı sona erdirmek için hiçbir adım atmamasından dolayı büyük bir memnuniyetsizlik içinde olduklarını belirtti. Aynı kaynaklara göre, rejim, bölgede kalıcı bir çözüm için çaba göstermeyen tek taraf olarak değerlendiriliyor.
Aynı günün akşamında, sözde Başbakan Binyamin Netanyahu, Doha'daki müzakere heyetinin üst düzey isimlerini geri çağırma talimatı verdi, sadece teknik ekiplerin kalmasına izin verildi. Bu adım da rejimin soykırımı sürdürme ısrarının açık bir göstergesi olarak yorumlandı.
Ekonomik çöküş riski
Yedioth Ahronoth'un haberinde, özellikle İngiltere ile ticari ilişkilerin rejim açısından hayati öneme sahip olduğu vurgulandı. İngiltere, yaklaşık 9 milyar sterlinlik ticaret hacmiyle siyonist rejimin dördüncü büyük ticaret ortağı konumunda.
Askıya alınan anlaşmanın, yüksek teknoloji sektörünü de kapsayan birçok yeni alanı içerdiği ve iptal edilmesi hâlinde rejimin onlarca milyar dolarlık zarar riskiyle karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.
Ayrıca gazete, Avrupa Birliği ile mevcut ortaklık anlaşmasının da iptalinin gündeme gelmesinin daha önce görülmemiş bir tehdit olduğunu yazdı. Her ne kadar siyonist rejim, bu anlaşmanın iptali olasılığını düşük görse de oluşabilecek ekonomik yıkımın büyük olacağı kabul ediliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sivil Diplomasi Merkezi Başkanı ve ANFİDAP İstişare Kurulu Üyesi İsmail Mansur Özdemir, “Siyonist medya zulmü gizleyip gerçekleri çarpıtıyor. Gazze halkı kendi toprağında kendini savunan masum bir halktır.” dedi.
Siyonist rejim, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında sivilleri hedef aldı. Saldırıda çoğu çocuk en az 8 kişi şehit oldu, onlarcası yaralandı.
Siyonist rejimin Tulkerem kenti ile Nur Şems ve Tulkerem mülteci kamplarına yönelik saldırıları 115. gününde, Nur Şems Kampı'na yönelik kuşatma ise 102. gününde devam ediyor. Kent ve kamplarda artan baskınlar, yıkım, patlamalar ve alıkoymalar, sivil yaşamı neredeyse durma noktasına getirdi.
Siyonist işgalciler, Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik kuşatma ve saldırılarını 121. gününde sürdürüyor. Altyapı tamamen yok olurken, kamp neredeyse tümüyle yıkıldı. İşgalciler, girişleri kapatıp bölgeyi yaşanmaz hâle getirdi.