Gazze ve Han Yunus'ta siyonist saldırılarda 8 şehit, çok sayıda yaralı

Siyonist rejimin son saldırılarında, aralarında çocukların da bulunduğu 8 Filistinli daha şehit düştü. Gazze ve Han Yunus'ta sivillere yönelik bombardıman sürüyor.
Siyonist rejim, Gazze ve Han Yunus'ta düzenlediği saldırılarda 8 Filistinliyi şehit etti, çok sayıda kişi yaralandı. Şehitlerden ikisi çocuk, yaralılar arasında da kadınlar ve çocuklar bulunuyor.
Gazze'deki yerel kaynaklar, işgalci rejimin hava aracının Kuzeydoğu Tel el-Teffah Mahallesi'ndeki bir evi hedef aldığını ve bombardıman sonucu dört kişinin şehit düştüğünü, birkaç kişinin yaralandığını bildirdi.
Aynı kaynaklar, Han Yunus'un El-Muavsi bölgesinde mültecilere ait bir çadırın da hedef alındığını ve burada iki çocuğun şehit olduğunu, sekiz kişinin yaralandığını aktardı.
Sağlık yetkilileri, Naser Tıp Kompleksi'ne getirilen yaralıların durumunun kritik olduğunu ve hastanelerin sınırlı imkanlarla hizmet vermeye çalıştığını belirtti. Yaralıların bir kısmının yoğun bakımda tutulduğu bildirildi.
Yerel kaynaklar, işgalcilerin sivil alanları ve yerleşim bölgelerini hedef almaya devam ettiğini, bu saldırıların Gazze'deki insani krizi daha da derinleştirdiğini vurguladı. Bombardıman, evsiz kalan aileler ve mülteciler için hayatı giderek daha tehlikeli hale getiriyor.
Uluslararası toplumun sessizliği ve işgalcilerin saldırılarının devam etmesi, Filistinliler üzerinde büyük bir psikolojik baskı oluşturuyor. Saldırılar, bölgede insani yardım ve sivil güvenliği sağlama çabalarını da zorlaştırıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Han Yunus'ta çeteleri takip eden güvenlik güçlerine siyonist rejim tarafından düzenlenen hava saldırısında 20 polis mensubunun şehit olduğunu bildirdi.
Siirt Üniversitesi Kano-SUP Topluluğu, Botan Vadisi’nde düzenlediği etkinlikle Gazze’ye insani yardım götüren Sumud Filosu’na destek verdi. Katılımcılar, "Gazze yalnız değil" mesajını kano ve su sporlarıyla duyurdu.
Gazze'de açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle son 24 saatte iki çocuk daha hayatını kaybetti. Ağustos ayından bu yana açlıktan ölenlerin sayısı 459'a ulaştı.
Gazze Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin 729 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısının 67 bin 74'e, yaralı sayısının ise 169 bin 430'a ulaştığını açıkladı.