Gazze soykırımında şehit sayısı 70 bin 654'e yükseldi
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Gazze Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin saldırılarının sonuçlarına ilişkin yeni verileri paylaştı.
Yapılan açıklamaya göre, son 48 saat içinde biri enkaz altından çıkarılan olmak üzere 3 Filistinli şehit oldu, 16 kişi de yaralı olarak hastanelere ulaştırıldı.
Bakanlık, 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana Gazze’de 386 Filistinlinin şehit edildiğini, 1018 kişinin ise yaralandığını bildirdi.
Açıklamada, ateşkese rağmen saldırıların ve ihlallerin sürdüğü vurgulandı.
Öte yandan, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarda toplam şehit sayısının 70 bin 654’e, yaralı sayısının ise 171 bin 95’e yükseldiği kaydedildi.
Sağlık Bakanlığı, enkaz altında hâlâ çok sayıda kişinin bulunduğunu, gerçek bilançonun açıklanan rakamların üzerinde olduğunu ifade etti.
Gazze’de sağlık altyapısının büyük ölçüde tahrip edildiğine dikkat çeken yetkililer, uluslararası toplumu siyonist rejimin saldırılarına karşı sorumluluk almaya ve Filistin halkını koruyacak somut adımlar atmaya çağırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.