Gazze’de El-Muttakin Camisi bombalandı
işgal rejimi saldırısında cami tamamen yıkıldı. Yerinden edilmiş sivillerin sığındığı çadırlar doğrudan hedef alındı.
Gazze kent merkezinde bulunan El-Muttakin Camisi, işgal rejimine ait savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısıyla tamamen yıkıldı.
Bombardıman sırasında cami avlusu ve çevresine sığınan sivillerin çadırları doğrudan hedef alındı.
Saldırının şiddetiyle çevredeki çok sayıda ev ve bina ağır hasar gördü, yüzlerce Filistinli bir kez daha evsiz kaldı. Hukuki ve insani kuralları hiçe sayan siyonist bombardımanı, Gazze’deki insani krizi daha da derinleştirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik yıkım politikasını sürdürüyor. İşgal güçleri, Ramallah, Beytüllahim, Kuzey Ağvar ve Kudüs kırsalında ev, tarım ve hayvancılık tesislerini hedef alırken, son iki günde yıkılan ev sayısı 11, yıkılan tesis sayısı ise 3 oldu.
Siyonist rejimin korumasındaki Yahudi yerleşimciler, Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif baskınlarını sürdürüyor. Sabah saatlerinde 176 yerleşimci, işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek Talmud ritüelleri gerçekleştirdi.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısı 73 bin 333'e, yaralı sayısı ise 174 bin 23'e yükseldi. Sağlık kaynakları, enkaz altında ve sokaklarda hâlâ çok sayıda şehidin bulunduğunu, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin birçok bölgeye ulaşamadığını bildirdi.