Bursalı öğrencilerden Gazze'li çocuklar için anlamlı sergi
Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, "Filistinli Çocuklar" temalı 27 eserle, Gazze’li çocukların savaşın gölgesindeki yaşam mücadelesini sanatla gözler önüne seriyor. Sergi, toplumsal farkındalık oluşturmayı ve zulme karşı sessiz kalmamayı amaçlıyor.
9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan toplam 27 eser, "Filistinli Çocuklar" temasıyla izleyicilerle buluştu.
Sergi, siyonist işgalcilerin Filistin’de yıllardır yürüttüğü sistematik soykırımın en ağır yükünü taşıyan çocukların yaşadığı acıları sanatın diliyle gözler önüne seriyor. Yıkık binaların arasında kaybolan bakışlar, bir oyuncağa sıkışmış umut kırıntıları ve savaşın ortasında büyümeye mahkûm edilen çocukların sessiz çığlıkları, eserlerde çarpıcı şekilde işleniyor.
Sergi, savaşın çocuklar üzerinde bıraktığı geri dönülmez izlere dikkat çekmeyi ve toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Dijital resimler modern anlatımıyla güçlü bir etki bırakırken, karakalem çalışmalar sade ve derin anlatımıyla çocukların yaşadığı dramı daha çarpıcı bir boyuta taşıyor.
"Filistinli Çocuklar" temalı bu özel sergi, sanatın bir ifade biçimi olmanın ötesine geçerek; barışın, adaletin ve insanlık onurunun her çocuğun hakkı olduğunu güçlü bir şekilde hatırlatıyor.
"Sergi, siyonist israilin yıllardır sürdürdüğü insanlık dışı zulme karşı bir duruştur"
Okul Müdürü Remzi Ayaz, sergiye ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
"Bu sergi, sıradan bir sanat etkinliği değildir. Bu sergi, siyonist israilin Filistin’de çocuklara, kadınlara, yaşlılara karşı yıllardır sürdürdüğü insanlık dışı zulme karşı bir duruştur. Bugün burada gördüğümüz her bir eser, sadece bir çizim ya da bir renk değildir; bombaların altında yaşam mücadelesi veren bir çocuğun sesi, dünyaya açtığı bir feryattır. Biz bu zulme susmayacağız. Öğrencilerimizin mazlumun yanında durması, adaletsizliğe karşı sesini yükseltmesi, insanlığın en temel görevidir. Çünkü biz biliyoruz ki, zulüm kimden gelirse gelsin karşısında durmak; mazlum kim olursa olsun yanında olmak bizim hem insanî hem millî sorumluluğumuzdur." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı son 24 saatte 10 artarak 69 bin 785’e ulaştı.
Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te en az 50 Filistinliyi esir aldığı bildirildi.
Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Filistin konusunda ülkesinin tavrının değişmeyeceğini vurgulayarak, "Filistin halkının tüm haklarını güvence altına almayan hiçbir anlaşma sürdürülebilir değildir" dedi.