Siyonizmi destekleyen firmaların ürünlerinin kararlı ve devamlı bir şekilde boykot edilmesine ilişkin konuşan Filistinli Akademisyen Doç. Dr. Halid El-Uveysi, boykotun sadece ürünlerde değil siyonistlerin fikri ürünlerinin de boykot edilmesi gerektiğini söyledi.
Gazze'ye yönelik 248 gündür devam eden katliam ve soykırıma karşı Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede halk tarafından siyonist işgal rejimine ait veya onları destekleyen firmalara yönelik boykot da devam ediyor.
İşgal rejimini destekleyen firmaların boykot edilmesi, boykotun yaygın ve sürekli hale getirilmesi, firmaların indirim tuzaklarına karşı uyanık olunmasıyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Öğretim Üyesi Filistinli Doç. Dr. Halid El-Uveysi, siyonistlerin fikri ürünlerinin de boykot edilmesi gerektiğini aktardı.
"Türkiye ilk defa büyük bir boykotta başarılı oldu"
Boykotun iki türden önemli olduğunu aktaran El-Uveysi, "Boykotun ekonomik bir boyutu var. Bilinçlenme konusunda daha da dikkat edilmesi gerekir. Türkiye'deki halkı tebrik ediyorum. Türkiye ilk defa büyük bir boykotta başarılı oldu. Türkiye'de 10 sene önce boykot meselesinden bahsettiğimizde insanlar ciddiye almıyordu. İlk defa Diyanet İşleri Bakanlığı ve birçok kurumda boykot ile ilgili ciddi adımlar atıldı. Ama yetmiyor. Bunu kurumsal seviyeye daha çok taşımak gerekiyor. Bu konuyla ilgili ciddi adımlar atmamız gerekiyor. israil iki dilden anlıyor güç ve ekonomi. Onları iki taraftan sıkarsak israil gerçekten düşecek." dedi.
"Boykot ederek soykırımın bir parçası olmayacağız"
Türkiye'nin işgalci siyonistlerle bütün ticari ilişkilerini kesmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken El-Uveysi, "Türkiye Devletinin israille tüm ticari ilişkilerini kesmesi israilde büyük bir tepki gördü. 'Biz başka yollardan çözeceğiz aslında Türkiye'den gelen domatesin lezzetti düşüktü' böyle söylemler söylüyorlar. Bu hamle onlara büyük bir darbe oldu. Bu boykotun üç seviyede yapılması gerekiyor. Bir hükümet siyasi ve ekonomik açısından, iki kurumsal STK'lar seviyesinde ve üç bireysel olarak boykot. Bunların üçü de çok önemlidir. En önemli kısmı ekonomik yanında bilinçlendirme gerekiyor. Neden boykot ediyoruz? Bu da önemli. Biz bu soykırımın bir parçası olmayacağız. Bu şekilde boykotun önemini özetleyebilirim." ifadelerine yer verdi.
"Boykot sadece ürünlerde değil onların fikri ürünleri de boykot edilmesi gerekiyor"
Konuşmasının devamında El-Uveysi, şunları aktardı:
"Boykot sadece yeme içme ürünleri değil teknolojiden giyime birçok ürünlerde de boykot olması lazım. Bilgisayar ve telefon şirketleri birçok firma israilde büyük yatırımlar yapıyor. Google çalışanları Amerika'da büyük bir kampanya başlattı. Biz israile destek vermek istemiyoruz. Milyonlarca dolar zarara uğrattılar. Biz de büyük firmalara baskı yapsak katkı sağlamış oluruz. Boykot sadece ürünlerde değil onların fikri ürünlerinin de boykot edilmesi gerekiyor. Onların kavramları da özellikle akademiye de onların öğrettiği kavramları, öğrettiği çalışmaları ve onların kurumlarıyla bütün ilişkiler kesilmesi önemlidir."
"Boykot ile ilgili herkes görevini yaparsa sonucu bir iki sene içerisinde net bir şekilde görürüz"
Son olarak El-Uveysi, "Boykot ile ilgili herkes görevini yaparsa bir iki gün içerisinde değil onun sonucu bir iki sene içerisinde net bir şekilde görürüz. Örnek olarak starbucks verirsek. Onlar kısa bir müddet içerisinde büyük bir kayıp gördü. Malezya'da boykotlu ürünlerin yüzden fazla şubeleri kapatıldı. Daha sistematik bir şekilde boykotu Türkiye'ye getirebilirsek inşallah büyük bir başarı getiririz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Katil rejimin Refah ve Gazze kentlerine düzenlediği saldırılarda aralarında çocukların da olduğu 8 Filistinli şehit oldu.
Adana'nın Ceyhan ilçesinde düzenlenen sessiz yürüyüşte, işgalci siyonistlerin Filistin halkına yönelik zulmüne dikkat çekilerek boykot çağrısı yapıldı.
Gazze'deki soykırım ve sağlık krizini bir yılı aşkın bir süredir, büyük bir endişe ile takip ettiklerini belirten hekimler ve sağlık çalışanları, sahadan edindikleri bilgilerin durumun vahametini tüm açıklığıyla gözler önüne serdiğine dikkat çektiler.
Gazze'deki çocukların sıkıntılarını yüreğinde hisseden minikler, kumbaralarındaki birikimlerini Adana Umut Kervanı'na teslim ederek büyüklere daha fazla yardım çağrısında bulundu.