BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne uluslararası gazetecilerin girişine izin vermemesinin, "gerçeğin aktarılmasına yönelik bir yasak" olduğunu söyledi.
UNRWA Genel Müdürü Lazzarini, siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne uluslararası gazetecilerin girişini savaşın başından bu yana engellediğini, bunun tarihte benzeri görülmemiş bir uygulama olduğunu ifade etti.
Lazzarini, sosyal medya platformu X'te yayımladığı mesajda, siyonist rejimin bu uygulamasının gerçeklerin aktarılmasına konulan bir yasak anlamına geldiğini belirtti.
Bu durumun medya dezenformasyonunu körüklediğini, kutuplaşmayı derinleştirdiğini ve insanlığın göz ardı edilmesine yol açtığını vurgulayan Lazzarini, siyonist rejime uluslararası medya üzerindeki yasağı kaldırma çağrısında bulundu.
Gazetecilerin bağımsız şekilde çalışabilmesi için engellerin kaldırılması gerektiğini ifade eden Lazzarini, Filistinli meslektaşlarını ise büyük bir cesaretle görevlerini sürdürdükleri için destekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejim, Gazze Şehri'nin Sabra Mahallesi'nde sivillerin yaşadığı bir evi hedef aldı. Düzenlenen hava saldırısında en az 15 Filistinli şehit olurken, 50'den fazla kişi yaralandı.
Yahudi çeteler işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinin kuzeydoğusunda Filistinlilere ait yaklaşık 100 zeytin fidanını kesti.
Siyonist rejimin Han Yunus ve Refah bölgelerinde düzenlediği saldırılarda, bugün sabah saatlerinde 17 Filistinli şehit düştü.