Türkiye ile Filipinler arasında hava ulaşımında sefer sayıları artırıldı
Türkiye ile Filipinler arasında hava ulaşımında yeni dönem başlarken, İstanbul-Manila hattındaki haftalık tarifeli yolcu seferi hakkı 7’den 14 frekansa çıkarıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da gerçekleştirilen müzakerelerin ardından hazırlanan Mutabakat Zaptı, Türkiye adına Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, Filipinler adına ise Ulaştırma Bakanı Giovanni Z. Lopez tarafından imzalandı.
Mutabakat kapsamında İstanbul-Manila hattındaki haftalık tarifeli yolcu seferi hakkı 7’den 14 frekansa yükseltildi.
İstanbul ve Manila dışındaki noktalara gerçekleştirilecek seferlerde ise sınırsız frekans imkânı sağlandı.
Bakanlık, uluslararası iş birlikleriyle Türkiye’nin küresel hava ulaşım ağındaki konumunun güçlendirilmesi ve yeni bağlantılar kurulması yönündeki çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da mor reyhan hasadına başlayan çiftçiler, üretimde yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek destek çağrısında bulundu. Yaklaşık
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haziranda yıllıklandırılmış cari açığın 38,9 milyar dolar olduğunu belirterek, ikinci çeyrek itibarıyla cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2,3 seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini açıkladı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2026 yılı haziran ayı itibarıyla yıllıklandırılmış mal ve hizmet ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 3,9 artarak ilk kez 400 milyar doları aştığını ve 401,2 milyar dolara yükseldiğini açıkladı.