Pancar üreticilerine 952 milyon TL avans ödemesi yapıldı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, pancar üreticisi çiftçilere toplam 952 milyon TL tutarındaki 5’inci avans ödemesinin hesaplara aktarıldığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, pancar üreticilerine yönelik avans ödemelerine ilişkin açıklama yaptı.
Yumaklı, toplam 952 milyon TL tutarındaki 5’inci avans ödemesinin pancar üreticisi çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını bildirdi.
Üretimin önemine dikkat çeken Yumaklı, yaptığı paylaşımda ödemelerin üreticilere hayırlı ve bereketli olmasını diledi.
Bakan Yumaklı’nın açıklamasıyla, pancar üreticilerine yönelik 5’inci avans ödemesinin tamamlandığı duyuruldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gayrimenkul ve emlak danışmanları, yaklaşık 2 yıldır durgunluk yaşanan sektörde yüksek faiz, altın fiyatlarındaki hareketlilik, enflasyon ve artan inşaat maliyetlerinin etkili olduğunu belirtti. Danışmanlar, konut alımını kolaylaştıracak devlet desteklerinin hayata geçirilmesi ve piyasanın yeniden canlandırılması gerektiğini ifade etti.
HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, artan işletme giderleri, piyasadaki durgunluk ve halkın alım gücündeki düşüşün küçük esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, esnafın ayakta kalabilmesi için vergi ve SGK primlerinde kolaylık sağlanması çağrısında bulundu.
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), eylül ayında yıllık yüzde 33,23, aylık yüzde 0,17 artış gösterdi. Yıllık bazda en yüksek artış yüzde 39,99 ile ulaştırma ve depolama hizmetlerinde gerçekleşti.