DSİ'nin araç filosu genişledi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün makine parkına 25 treyler çekicisi ve iki yüzer paletli amfibik ekskavatör katıldı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün makine parkına katılan 25 treyler çekicisi ve iki yüzer paletli amfibik ekskavatörün teslim törenine katıldı.
Bakan Yumaklı programda yaptığı konuşmada DSİ'nin, içme suyu ve enerji ihtiyacının giderilmesi ile toprağın veriminin artırılması konusunda çalışmalarına devam ettiğini dile getirerek, DSİ'nin son 23 yılda, 11 binin üzerinde tesis inşa ettiğini belirtti.
Bu dönemde 1298 baraj ve göletle yaklaşık 50 milyar metreküp suyun depolandığına dikkati çeken Yumaklı, sulanan tarım arazisinin de, son 23 yılda, 7,2 milyon hektara çıkarıldığını söyledi.
DSİ'nin taşkınlara karşı da çalışmalar yaptığını anımsatan Yumaklı, "Son 23 yılda, 68 taşkın maksatlı depolama tesisiyle, 20 milyon dekar alanda taşkın kontrolü sağladık. 533 noktada oluşturulan Taşkın Erken Uyarı Sistemi'yle taşkınlara erken müdahale imkanı elde ettik. 2024 yılında 164 uyarı ile taşkın zararları azaltılmış durumda." diye konuştu.
"Makine parkımızı sürekli geliştiriyor ve yeniliyoruz"
Yumaklı, DSİ'nin, sahip olduğu iş makineleriyle sahada taşkın gibi afetlerde çalıştığını belirterek, "Diğer yandan, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, makine parkımızı sürekli geliştiriyor ve yeniliyoruz. Bugün teslim aldığımız araçlar da bütünün parçası. Amacımız, daha güçlü bir DSİ ile ülkemizin su güvencesini sağlamak ve vatandaşlarımızın ihtiyacı olduğu anda karşılamak." ifadelerini kullandı.
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremin meydana geldiği ilk andan itibaren DSİ ekiplerinin tüm imkanlarıyla seferber olduklarını hatırlatan Yumaklı, kurumun araçlarının öneminin o dönemde daha iyi anlaşıldığını kaydetti.
Bakan Yumaklı, 2021-2025 döneminde DSİ için 700 iş makinesinin alımını planlandıklarını bildirerek, şu bilgileri paylaştı:
"570 iş makinesini DSİ makine parkına kazandırdık. Kalan 130 dozeri de bu yıl içinde teslim alacağız. 2024 ve 2025 yıllarında, 100 treylerin alımını planlamıştık. Yaklaşık 1,7 milyar lira bedelle gerçekleştirilen bu alım çerçevesinde 75 aracımız geçen yıl bölgelere gönderilmişti. Bugün de 25 treyler çekicisinin teslimatını yapıyoruz. Bugün, DSİ makine parkına ilk kez kazandırılacak iki yüzer paletli amfibik ekskavatörü de teslim alıyoruz. Bu da özellikle taşkın hadiselerinde çok önemli görevler görecek. Bu tür makineleri parkımıza katmaya devam edeceğiz. Araçlar DSİ'nin kabiliyetini sahada daha çok artıracak. Bu özel iş makineleri, su yollarının ve nehir deltalarının derinleştirilmesi, nehir, göl, baraj, sahil şeridi bakımı ve temizliklerini yerine getirmekte kullanılacak."
Konuşmaların ardından Bakan Yumaklı, teslim alınan makineleri inceledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yapı Dekorasyon Fuarının kentte 7 yıldır yapılmadığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Biz bugün 7'inci Yapı Dekorasyon Fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Fuarımızın şehrimize ve bölgemize önemli katkıları olacağını düşünüyorum." dedi.
Polonya'daki OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi Bakanlar Toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Yenilenecek teşvik mekanizmamızın temel yapı taşlarından biri ise Yerel Kalkınma Hamlesi Programıdır. Bu program aracılığıyla, yerel kaynakları kullanan ve her il için anlamlı değer üreten projelere yatırımları yönlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Mardinli esnaf Mehmet Veske, yaz aylarında artan dondurma ve içecek tüketimine dikkat çekerek işgal rejimini destekleyen hiçbir markaya dükkânında yer vermediğini söyledi. Tüm esnafa boykot çağrısında bulundu.