ÇAYKUR'dan uyarı: Çaya biçilen düşük fiyatlar fırsatçılara yarıyor

ÇAYKUR, yaş çay piyasasında oluşan düşük fiyatlara ve uzun vadeli ödemelere karşı üreticileri uyardı: "Ne yoğunluk var ne de ödeme krizi; fiyatları düşürmeyin."
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), son günlerde yaş çay piyasasında 16–17 TL gibi düşük fiyatlarla yapılan alım-satımlara ve uzun vadeli ödeme planlarına dair üreticilere uyarıda bulundu.
Yapılan yazılı açıklamada, çay alım yerlerinde herhangi bir yoğunluk yaşanmadığı ve ödeme zorluğu bulunmadığı halde bu tür uygulamaların gözlemlendiği ifade edildi.
Açıklamada, yaş çay ödemelerinin her zaman olduğu gibi bir sonraki ay düzenli olarak yapıldığı hatırlatılırken, "Bu şekilde ödemelerin oluşmasını gerektirecek hiçbir durum söz konusu değildir" denildi. Üreticilerden çayın değerini düşürecek girişimlerden kaçınmaları istendi.
ÇAYKUR, fırsatçılara prim verilmemesi çağrısında bulunarak "Herhangi bir yoğunluğun olmadığı bir dönemde bu şekilde oluşan düşük ve yüksek vadeli fiyatların, fırsatçılardan başka kimseye faydası yoktur" ifadelerini kullandı.
Yetkililer, çay üreticilerinin piyasayı bozacak girişimlere karşı dikkatli olmalarını ve kendi ürünlerinin kıymetini korumaya özen göstermelerini istedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEBD) Batman İl Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, yaz sezonunda olmamıza rağmen Batman'da konut satışlarının geçmiş yıllara göre ciddi bir durgunluk yaşadığını açıkladı.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaz tatilinde memleketlerine dönen yurtdışındaki vatandaşların, Türkiye ekonomisine yılda 700-800 milyar TL döviz bıraktığını belirtti. Aile başına ortalama 15 bin Euro harcandığını vurgulayan Palandöken, tüm sektörlerin bu canlılıktan olumlu etkilendiğini söyledi.
Avrupa Birliği Komisyonu tarafından alınan son kararla, vatandaşların Schengen vizesi süreçlerinde uzun süredir beklediği bir kolaylık hayata geçti.