Brent petrol 98,96 dolara yükseldi
Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda günün ilk saatlerinde yüzde 1,5 değer kazanarak 98,96 dolara çıktı.
Brent petrolün vadeli varil fiyatı, önceki işlem gününde 99,76 dolara kadar yükselmesinin ardından günü 97,44 dolar seviyesinde tamamladı.
Bugün saat 09.30 itibarıyla Brent petrolün vadeli varil fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 1,5 artışla 98,96 dolardan işlem gördü.
Aynı saatlerde Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün vadeli varil fiyatı da 94,08 dolar seviyesinde bulundu.
Petrol fiyatlarındaki yükselişte, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran İslam Cumhuriyeti’nin barış önerisini kabul etmediğine ilişkin haberlerin ardından bölgede kısa sürede ateşkes sağlanacağı yönündeki beklentilerin zayıflaması etkili oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yem fiyatlarındaki artışın üreticiyi zorladığını belirten Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Bayram Alışık, küçük aile işletmelerinin desteklenmesi ve gençlerin yeniden köylere yönlendirilmesi çağrısında bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın temmuz ayında aldığı karar doğrultusunda benzindeki eşel mobil desteğinin 1 Ekim 2026 itibarıyla sıfırlanması bekleniyor. Düzenleme yapılmazsa ÖTV ve KDV artışıyla birlikte litre fiyatına tek seferde 12,48 TL’lik rekor zam yansıyacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, reel sektörün yatırım, istihdam, üretim ve ihracat kapasitesini korumanın öncelikleri arasında olduğunu belirterek, piyasa bozucu işlemlerle ilgisi bulunmayan kişi ve şirketlere yönelik herhangi bir işlem yapılmayacağını bildirdi.