Bakan Şimşek: Sanayi üretimi ikinci çeyrekte yüzde 1,9 arttı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sanayi üretiminin yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1,9 yükseldiğini açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) haziran ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi.
Sanayi üretiminin ikinci çeyrekte yıllık yüzde 1,9 büyüdüğünü belirten Bakan Şimşek, aynı dönemde yüksek teknoloji sektörlerindeki üretimin yüzde 3,9 arttığını ifade etti.
Bakan Şimşek, orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin imalat sanayi ihracatındaki payının haziran itibarıyla yüzde 44,5'e yükseldiğini bildirdi.
Bakan Şimşek "Katma değerli üretimdeki güçlü artış ve ihracat kompozisyonundaki iyileşme, sanayideki dönüşümün somut göstergeleridir. Verimlilik odaklı politikalarımızla küresel değer zincirlerinde daha üst basamaklara çıkmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Merkezi Mersin'de bulunan Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (ADMİB), 2026 yılının ilk 7 ayında demir ve demir dışı metaller ile çelik sektörlerinde 1,8 milyar doları aşan ihracata imza attı.
Batman'da 113,51 hektarlık alanda kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Tarım Bölgesi'nin (OTB) altyapı yapım ihalesi 25 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.
Tekstil sektöründe üretim kapasitesi her geçen gün artan Batman'da, fermuar üretimi de başladı. İşletmede otomasyon sistemiyle günlük 40 bin adet ürün üretilerek Batman ve çevre illere gönderiliyor.