Bakan Kurum ile EBRD Başkan Yardımcısı Patrone bir araya geldi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Yardımcısı Matteo Patrone ile bir araya geldi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, EBRD Başkan Yardımcısı Matteo Patrone ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.
Patrone ve beraberindeki heyeti Bakanlık binasında kabul eden Bakan Kurum, EBRD ile 2009 yılından bu yana süregelen ortak çalışmaların son yıllarda artarak devam ettiğini, özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından EBRD'nin sergilemiş olduğu dayanışma nedeniyle teşekkürlerini iletti
EBRD ile yürütülecek ortak çalışmalar kapsamında 8 çevresel altyapı projesinin Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Mersin ve Osmaniye'de hayata geçirileceğini belirten Kurum, buradaki projelerin tamamlanması ve inşa sürecinin ilgili kişiler tarafından yürütüldüğünü, projelerinini temel atma ve açılışını EBRD ile birlikte yapmak istediklerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu '2053 Net Sıfır Emisyon' ve 'Yeşil Kalkınma' hedefleri doğrultusunda yatırımların devam ettiğini belirten Kurum, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında İklim Kanunu'nu Meclis'ten geçirmeyi istediklerini söyledi.
Kurum, yine döngüsel ekonomi anlayışı ve prensibi çerçevesinde Türkiye Çevre Ajansımız gerek Depozito Yönetim Sistemi gerek Sıfır Atık projeleri gerekse atığın kaynağında ayrıştırıldığı, ekonomiye kazandırıldığı birçok projeyi yapacağını bildirdi.
EBRD Başkan Yardımcısı Matteo Patrone ise Türkiye'nin iş birliği yaptıkları en önemli ülkelerden biri olduğunu, mümkün olan her alanda iş birliğini artırmak istediklerini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Altın piyasasındaki dalgalanma hafta sonunda da yatırımcıların gündeminde yer almaya devam ediyor.
Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), 2024 yılında 1 milyar 970 milyon dolar ihracat değerine ulaşılmasında en büyük desteği veren 27 üyesini ödüllendirdi.
TKDK desteğiyle hayvancılık sektörüne yatırım yapan Hafure Adak, yüksek kapasiteli modern çiftliğiyle üretime devam ederek, bölge ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sağlıyor.
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 64,91 dolardan işlem görüyor.