Bakan Kacır: Az gelişmiş illerimizin üretim altyapısını ve yaşam kalitesini güçlendireceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi kapsamında, "görece az gelişmiş illerin üretim altyapısını ve yaşam kalitesini güçlendirerek bölgeler arası ekonomik ve sosyal yakınsamayı hızlandıracaklarını" vurguladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.
X hesabından açıklama yapan Kacır, bölgesel gelişme politikalarının yeni dönem yol haritalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla yürürlüğe giren Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisinde belirlediklerini hatırlattı.
“Küresel rekabette söz sahibi, refah düzeyi yüksek ve dirençli bölgeleriyle, yerel dinamiklerini kullanarak topyekûn kalkınmış bir Türkiye” vizyonunu benimsedikleri stratejide dört temel öncelik belirlediklerini aktaran Kacır, bunları şöyle sıraladı:
"İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli’nin küresel ekonomik entegrasyonunun güçlendirilmesi.
Üretim ve ihracat merkezlerimizin yüksek teknoloji odağında rekabet edebilirliklerinin artırılması.
Görece az gelişmiş illerimizin üretim altyapısını ve yaşam kalitesini güçlendirerek bölgeler arası ekonomik ve sosyal yakınsamanın hızlandırılması.
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerimizde afet sonrası ekonomik ve sosyal toparlanmanın sağlanması."
Kalkınma ajansları koordinasyonunda hazırlanan bölge planlarının, tüm bölgelerin detaylı analizleri ve orta vadeli gelişme öncelikleri yanında somut tedbir ve proje önerileri de içermekte olduğunu söyleyen Bakan Kacır, "Somut projeler ve performans göstergeleri içeren bu strateji ve planlarla topyekûn kalkınma hedefimize ilerliyoruz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
BURULAŞ ile Demiryol-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.
Ziraat Mühendisi Turgut Üstün, yaşanan don olaylarının narenciye ve meyve bahçelerine ciddi zararlar verdiğini belirterek, çiftçilerin risklere karşı sigorta yaptırması gerektiğini, ilaç kullanımında ise denetimlerin artırılması çağrısında bulundu.
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kent genelinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Ziyaretlerde, ekonomik koşulların zorlaştığına dikkat çeken esnaf ise işlerin durgunluğundan ve artan giderlerden dert yandı.