Altının gramı 4 bin 138 liraya geriledi

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlayarak saat 10.05 itibarıyla yüzde 1,15 azalışla 4.138 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 6.810 liradan, Cumhuriyet altını ise 27.110 liradan satılıyor.
Dün ons altındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden gram altın, günü yüzde 0,4 kayıpla 4.186 liradan tamamlamıştı.
Altının ons fiyatı da bugün yüzde 1 değer kaybederek 3.306 dolara geriledi.
Piyasalarda, ABD'nin belirsiz gümrük politikaları ve bu politikaların küresel ekonomiye etkileri nedeniyle dalgalı bir seyir izleniyor. Gözler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarından gelecek sinyallere çevrilmiş durumda.
ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği’ne uygulanması planlanan yüzde 50’lik gümrük vergisini 1 Haziran yerine 9 Temmuz’a ertelediğini açıklamıştı.
Analistler, bu tür belirsizliklerin altın fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu belirtiyor.
Bugün yurt içinde önemli bir veri beklenmezken, yurt dışında Avro Bölgesi tüketici güven endeksi, ABD’de ise dayanıklı mal siparişleri, New York Fed tüketici güven endeksi ve Dallas Fed imalat sanayi verileri takip edilecek.
Teknik olarak altının ons fiyatında 3.300 dolar destek, 3.360 dolar ise direnç seviyesi olarak öne çıkıyor.
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Her yıl yaklaşık 60 bin tonun üzerinde arpa ve buğday tahsisinin yapıldığını belirten Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, "Yapılacak olan yatay silolar hem depolama hizmeti görecek hem de yaşadığımız sorunu da ortadan kaldıracak." dedi.
LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, "Kaplama sertifikalandırılmış tesislerde, üstün teknoloji ve uzman ekipler tarafından yapıldığında sürdürülebilirliğe katkı sağlar, çevreyi korur. Sertifikası olmayan tesislerde kaplanan lastikler tehlike saçabilir." dedi.
Hazır mobilya sektöründe faaliyet gösteren esnaf, düğün sezonuna rağmen piyasanın durgunluğundan yakındı. Artan maliyetler ve düşen evlenme oranları nedeniyle satışların ciddi şekilde azaldığını belirten işletmeciler, devletin gençlere yönelik desteklerini artırmasını talep ediyor.