Altın yükü altında ezilen gençler düğün sezonuna borçla başlıyor!

Batmanlı kuyumcu Hamit Erzik, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte genç çiftlerin ağır ekonomik yük altında ezildiğini belirtti. Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte birçok damat adayının borçlandığını vurgulayan Erzik, ailelerden evliliği kolaylaştırmalarını istedi.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da tüm hızıyla başladı. Batman'da da bu hareketlilik açıkça hissediliyor.
Gelinlikçiler, salonlar ve özellikle kuyumcular, evlilik hazırlığı yapan çiftlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Ancak bu heyecanın gölgesinde ekonomik zorluklar, genç çiftlerin geleceğine gölge düşürüyor.
Hamit Erzik
"Gençler ya borçlanıyor ya da evliliği erteliyor"
Batman'da uzun yıllardır kuyumculuk yapan Hamit Erzik, düğün alışverişlerinin en zorlu kalemlerinden birinin altın olduğunu ifade etti.
Altın fiyatlarındaki ciddi artış nedeniyle çoğu damat adayının kız ailesinin taleplerini karşılamakta zorlandığını söyleyen Erzik, şu ifadeleri kullandı:
"Altın gerçekten çok pahalı. Damat adayından istenen miktar çoğu defa yüklü bir sermaye tutuyor. Bu nedenle gençler ya borçlanıyor ya da evliliği erteliyor. Bu durum onları psikolojik olarak da zorluyor."
"Gençlerin evliliğini kolaylaştıralım"
Erzik, ailelere de çağrıda bulunarak gençlerin evlenmesini zorlaştıran taleplerden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Ailelerin daha anlayışlı olması gerektiğini belirten Erzik, gençlerin hem dünya hem de ahiret saadeti için desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti: "Mutlu ve borçsuz bir evlilik için gençlerin önünü açmalıyız. Evliliği lüks bir gösteriye çevirmek yerine, gençlerimizin yuvayı kurmasına odaklanmalıyız." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da kiralık konut yaparak hem kentsel dönüşüme katkı sunmuş olacağız hem de gayrimenkuldeki kira artışlarını aşağı çekip dengeleyeceğiz." dedi.
HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, siyonist işgal rejiminin bölgede yarattığı istikrarsızlığın sadece siyasi değil, ekonomik dengeleri de derinden sarstığını belirterek, Ortadoğu ekonomilerinin en büyük tehdidinin siyonist rejimin varlığı olduğunu söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haziran ayında enflasyon beklentilerinin tüm kesimlerde gerilediğini belirtti.