YÖKDİL başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 16 Şubat'ta yapılacak 2025-YÖKDİL/1 başvuruları başladı.
2025 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2025-YÖKDİL/1), 16 Şubat 2025 tarihinde uygulanacak.
Sınava başvurular, 3-9 Ocak arasında yapılacak.
Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecek.
Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi, ilgili sınavın kılavuzunda yer alıyor.
Adaylar kılavuza ÖSYM'nin sitesinden erişebiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2025-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarının ihtiyaç duyacağı belgeleri temin edebilmeleri için 21-22 Haziran tarihlerinde açık olacak nüfus müdürlüklerini duyurdu.
İstanbul Valiliğinin himayesinde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği işbirliğiyle İstanbul ilçeleri kapsamında uygulanan "Medeniyet Okumaları Projesi"nin, kapanış merasimi gerçekleşti.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na sayılı günler kala öğrenciler, sınav öncesi duygularını ve hazırlık sürecindeki deneyimlerini paylaştı. Uzun ve zorlu bir hazırlık sürecinin ardından sınava girecek olan adaylar, hem umutlarını hem de yaşadıkları zorlukları dile getirdi.
Konya Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen icazet merasiminde, çeşitli kurslarda hafızlık eğitimi alarak mezun olan 460'ı bayan, 795'i erkek olmak üzere bin 255 öğrenciye icazet belgeleri takdim edildi.