YDS pazar günü yapılacak
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/2), 16 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.
Sınav, yurt içinde 81 il ile Lefkoşa ve Bişkek’te toplam 89 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. 315 bina ve 4 bin 758 salon sınav için hazır olacak.
Saat 10.15’te başlayacak sınav 180 dakika sürecek. Kırgızistan-Bişkek’te sınav, Türkiye saatiyle 10.15’te başlayacak ve adaylar 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.
YDS/2, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak.
Sınav 13.15’te sona erecek, ek süre verilmesi uygun bulunan engelli adaylar ise 30 dakikalık ek süre kullanabilecek.
Kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde sınav günü saat 10.00’a kadar işlemlerini yaptırabilecek.
Sınav sonuçları 5 Aralık’ta açıklanacak. Sınavın geçerlilik süresi, kurumların kendi mevzuatına göre belirlenecek ve kurumlar, kendi kriterlerine uygun geçerlilik süresini uygulayabilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev değişikliği yaşandı.
İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Başkan Yardımcısı Fatih Taş, Türkiye’de eğitimin bütün kademelerinde sistemin sürekli tartışıldığını belirterek, eğitimde yaşanan sorunların çoğu zaman güncel ve spesifik olaylar üzerinden değerlendirildiğini söyledi.
2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS) kapsamında uygulanacak yazılı sınavın konu başlıkları ve ağırlıkları belirlendi.
Türkiye'nin dört köklü üniversitesinin güç birliğiyle hayata geçirilen ve rekor ilgi gören "Veri Analizi Okulu"nun ilk dönemi tamamladı. Okulun günlük aktif katılımcı sayısı 30 bin oldu.