Ücretsiz ders kitapları, sıralardaki yerini almaya başladı
Millî Eğitim Bakanlığının, 2026-2027 eğitim öğretim yılında ücretsiz verilmek üzere hazırlanan 283 milyondan fazla ders kitabının okullardaki dağıtımına başlandı.
Bakanlık bu yıl okul öncesi, ilkokul 1, 2 ve 3, ortaokul 5, 6 ve 7 ile lise seviyesinde 9, 10 ve 11'inci sınıfların ders kitapları, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında kademeli olarak uygulanan müfredata göre hazırlandı.
Bu yıl okul öncesi için 10, ilköğretim için 420, ortaöğretim için 340, özel eğitim için 210 ve mesleki eğitim için bin 45 olmak üzere toplam 2 bin 25 farklı dersten oluşan 283 milyon 354 bin 674 ders kitabı, öğrenciler için hazır hâle getirildi.
2003-2004 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan "Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtımı Projesi" ile bugüne kadar 4 milyar 647 milyon 852 bin 247 ders kitabının dağıtımı yapıldı.
Hazırlanan kitaplar, ders kitaplarıyla birlikte öğrenci sıralarında yerini aldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
12 ve 13 Eylül'de gerçekleştirilecek 2026-KPSS Lisans Alan Bilgisi oturumlarına katılacak adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı. Adaylar, sınava girecekleri bina ve salon bilgilerini ÖSYM'nin internet adresinden öğrenebilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı ile 15 üniversite arasında, eğitim yapılarında afet risklerinin azaltılması, yapısal güvenliğin değerlendirilmesi ve araştırma-geliştirme çalışmalarının yürütülmesini kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.
Lise mezunlarının katılabildiği KPSS Ortaöğretim sınavı için başvuru sürecinde kritik tarihler belli oldu. Adayların başvuru ve ödeme işlemlerini belirtilen tarihler içinde tamamlamaları gerekiyor.