ÖSYM'den DGS'ye girenlere uyarı: Bilgilerin onaylanması için son tarih 31 Temmuz

ÖSYM, 2025 Dikey Geçiş Sınavı'na (2025-DGS) katılan adayları, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve 31 Temmuz'a kadar onaylamaları konusunda uyardı.
ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan duyuruda, DGS değerlendirme sürecinde adayların ön lisans düzeyindeki eğitim bilgilerinin esas alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"2025-DGS'ye başvuran adayların 23-31 Temmuz tarihleri arasında Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) bulunan 'https://ais.osym.gov.tr/DGS/2025/1/BasvuruEgitimGuncelle' adresinden, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 31 Temmuz saat 23.59'a kadar onaylamaları gerekmektedir."
Eğitim bilgilerinde eksiklik ya da hata olduğunu düşünen adayların, mezun oldukları ya da mezun olacakları yükseköğretim kurumlarıyla iletişime geçerek söz konusu bilgileri 31 Temmuz’a kadar YÖKSİS üzerinden düzelttirmeleri ve ardından güncellenmiş eğitim bilgilerini onaylamaları gerektiği vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'da LGS ve YKS'de dereceye giren öğrenciler, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in ev sahipliğinde ağırlanarak ödüllendirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan "Denklik Kılavuzu 2025" yayımlandı.
Uzmanlara göre sonuç ne olursa olsun çocuğun kendi geleceğini istediği yönde şekillendirebileceği ile ilgili teşvik edin.