Batman'da yüzme eğitimleri yıl boyunca devam edecek
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında, kapalı olimpik yüzme havuzunda yılın 12 ayı boyunca eğitim verileceği açıklandı.
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yüzme eğitimlerinin kesintisiz olarak yıl boyunca sürdürülmesi kararı aldı.
İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk başkanlığında yüzme antrenörleri, cankurtaranlar ve havuz personelinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesinin dört mevsim devam edeceği duyuruldu.
Toplantıda, eğitim planlaması, havuz güvenliği, personel görev dağılımı ve kurs takvimi konularında değerlendirmeler yapıldı.
Özperk, toplantıda yaptığı konuşmada projenin amacının her yaş grubundan bireyin yüzme öğrenmesini sağlamak olduğunu belirtti.
Toplantıya, Spor Şube Müdürü Burak Eren, havuz amirleri ve spor şefleri de katıldı. Katılımcılar, yeni dönem planlaması, kurs kontenjanları ve havuz programı hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, artan taleplere göre ek kurs seanslarının da açılabileceğini bildirdi.
Kapalı olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilecek kurslar için kayıtlar, e-Devlet Spor Bilgi Sistemi üzerinden veya İl Müdürlüğü Spor Servisi’nden yapılabilecek.
Kadınlar, erkekler ve çocuklar için ayrı seanslar düzenlenecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde hizmet alan bireylere, Batman İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme eğitimi düzenlendi.
Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Hasankeyf Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik madde bağımlılığı konusunda farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin ve öğretmenlerin proje üretme becerilerini güçlendirmek amacıyla TÜBİTAK 2204 A&B ve TEKNOFEST proje eğitimlerini başlatıyor.