Batman Üniversitesi'nde eğlence etkinliklerine tepki
Batman Üniversitesi'nde düzenlenen konser ve eğlence etkinlikleri, öğrenci topluluklarının tepkisini çekti. Gazze, Doğu Türkistan ve Sudan'daki insanlık dramları sürerken yapılan etkinlikleri "duyarsızlık" olarak niteleyen topluluklar, üniversite yönetimine hassasiyet çağrısı yaptı.
Batman Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konser, halay ve eğlence içerikli etkinlikler, Batman Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından tepkiyle karşılandı.
Üniversite yönetimi tarafından organize edilen etkinliklere karşı, birçok öğrenci topluluğu ortak bir açıklama yayımlayarak duruma sert eleştiriler yöneltti.
Topluluklar, Gazze, Doğu Türkistan ve Sudan'da devam eden insanlık dramlarına; ayrıca geçtiğimiz hafta yaşanan uçak kazasında vefat eden askerlerin acısına dikkat çekerek, böylesi bir dönemde eğlence yapılmasını "duyarsızlık" olarak nitelendirdi.
Etkinlik alanında yer alan stantlarını kaldırma kararı alan topluluk temsilcileri, duruşlarının bir protesto değil, insani sorumluluk çerçevesinde bir çağrı olduğunu vurguladı.
Toplulukların ortak açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
"Böylesine derin acıların yaşandığı bir dönemde eğlence faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini doğru bulmuyoruz. Bu duruşu; saygının, sorumluluğun ve toplumsal duyarlılığın gereği olarak değerlendiriyoruz. Unutulmamalıdır ki; acı varken eğlence olmaz. Duyarsızlık bir milleti zayıflatır, dayanışma ise güçlendirir."
Öğrenciler, üniversite yönetiminin takındığı bu tutumun "zamanlaması yanlış bir organizasyon" olduğunu belirterek, toplumun farklı coğrafyalarda yaşanan acılar karşısında daha hassas olması gerektiğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'da okul inşaatlarının son durumu ve süreçlerin hızlandırılması amacıyla gerçekleştirilen "Okul İnşaatları İstişare Toplantısı"nda konuşan Vali Seddar Yavuz, deprem sonrası eğitim altyapısının güçlendirilmesi için yürütülen yatırımlarda önemli ilerleme kaydedildiğini belirtti.
YÖK Başkanı Erol Özvar, azami süreyi doldururken, staj veya intörnlük aşamasında öğrencilik hakkını kaybedenlere yönelik öğrenci affı düzenlemesinin hazırlandığını ve TBMM’ye sunulacağını açıkladı.
Sözleşmeli öğretmenlik için 17 Kasım'da başlayan tercih süreci bugün saat 16.00'da sona erecek. Atamalar 24 Kasım'da açıklanacak.