Batman Üniversite enerji zirvesi için hazırlıklara başladı

Batman Üniversitesi tarafından 24-25 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Uluslararası Batman Enerji Zirvesi için çalışmalar başladı.
Batman Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 2022 yılında “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” kapsamında “Enerji” odak alanında ihtisaslaşmasının ardından enerji alanında yapılan çalışmalara hız verildi.
Daha önce yapılan enerji çalıştayı ve zirvelerinin ardından Ekim ayında geniş kapsamlı bir enerji zirvesi düzenleneceği belirtildi.
Enerji Koordinatörlüğü (EKOM) tarafından Batı Raman Kampüsü Senato Salonunda yapılan zirve hazırlık toplantısına Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de katıldı.
Rektör Demir, zirve hazırlıkları kapsamında yaptığı açıklamada, "Kurumumuza enerji alanında pilot üniversite payesinin verilmesinden sonra Koordinatörlüğümüzce ilgili sahada bilgi üretme ve insan kaynağı yetiştirme yolundaki çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını en aza indirgeme, yerli ve milli kaynaklara dayalı enerji üretimini artırma ve bu hususta akademik derinlik oluşturma gayesiyle düzenlenecek zirvede, enerji konusu enine boyuna tartışılacak. Bölge ve ülkemiz genelinde alternatif enerji olanakları oluşturarak enerji çeşitliliğini artırma ve yeni enerji platformlarının oluşturulması amacıyla kurulan Enerji Koordinatörlüğünün ana faaliyetlerinden olan enerji zirvesinin hazırlık çalışmalarının yapılması ile düzenlenmesinde emeği geçen personele şimdiden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
24-25 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak olan Uluslararası Batman Enerji Zirvesine (International Batman Energy Summit) çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanı ile girişimcinin katılması bekleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Gaziantep Temsilcisi Eğitimci Mehmet Taş, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte rehavetin de artmaması, okumaların ve planlı, programlı çalışmanın devam etmesi gerektiğini kaydetti.
2025 LGS’de 719 öğrencinin tam puan alması üzerine ortaya atılan şaibe iddialarını yalanlayan Millî Eğitim Bakanlığı, spekülatif bilgi yayanlar hakkında yasal süreç başlatıldığını açıkladı.
Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez KPSS şartı olmaksızın 10 bin öğretmen alımı yapacak. Akademi Giriş Sınavı yarın iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek.
Bugün açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarına göre, Malatya'dan 8 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini elde etti.