Bakan Tekin, Salim Düzgit İlkokulu ve Ortaokulunun açılışını yaptı
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’un Beykoz ilçesinde yapımı tamamlanan Salim Düzgit İlkokulu ve Ortaokulunun açılış törenine katıldı.
Açılışta konuşan Bakan Tekin, Türkiye genelinde derslik kapasitesi, öğrenci sayısı ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı gibi göstergelerde önemli gelişmeler sağlandığını ifade etti. Beykoz’a ilişkin verileri paylaşan Tekin, öğrenci sayısında sınırlı artış olmasına rağmen derslik sayısının üç katına, öğretmen sayısının ise iki katına çıkarıldığını söyledi.
Deprem bölgesine 25 bin derslik
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından 11 ilde 9 bin 700 dersliğin yıkıldığını hatırlatan Tekin, bölgede eylül ayı itibarıyla 15 bin ilave dersliğin hizmete açıldığını, önümüzdeki eylül ayında bu sayının 25 bine ulaşacağını belirtti. Tekin, "Yıkılan 9 bin 700 dersliğin yerine yaklaşık 25 bin derslik kazandırılmış olacak." dedi.
Yerel yönetimlere çağrı
Tekin, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyelerinin Elazığ’daki deprem sonrası okul yapım taahhütlerine de değinerek, kamusal yatırımların daha hızlı ve verimli yürütülmesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından okul yapımını üstlenen hayırsever Recep Düzgit’e plaket takdim edildi. Açılış kurdelesi Bakan Tekin, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından kesildi. Bakan Tekin, programın ardından sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti, öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya geldi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül ve Beykoz Belediye Başkanı Özlem Vural Gürzel de katıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Eğitim Akademisi Hazırlık Eğitimi Programı kapsamında kayıt ve ders başlangıç takvimi belli oldu. Eğitim ve uygulama merkezlerine kesin kayıt hakkı kazanan öğretmen adayları için kayıt duyurusu 23 Mart tarihinde yapılacak.
Şanlıurfa Barosu Anadil Komisyonu tarafından baro hizmet binası önünde düzenlenen basın açıklamasında, Kürtçe (Kurmancî ve Zazakî) seçmeli derslerin tercih edilmesi çağrısı yapılarak anadilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması istendi.
Yeşilyurt Belediyesi Topsöğüt Yeşilkonak Erdem Okulu'nda düzenlenen Kur'an-ı Kerim'e Geçiş Programında, minik yürekler Kur'an-ı Kerim ile buluşmanın mutluluğunu yaşadı.