Ukrayna: Rusya'ya ait "Su-34" uçaklarını vurduk

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya'nın Volgograd bölgesinde bulunan "Marinovka" askeri havaalanında konuşlu "Su-34" savaş uçaklarına saldırı düzenlendiğini duyurdu.
Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Telegram hesabından yapılan açıklamada, Marinovka havaalanına yönelik saldırının Özel Harekat Kuvvetleri, Ukrayna Güvenlik Servisi ve diğer savunma bileşenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ortak bir operasyon sonucu düzenlendiği bildirildi.
Saldırıda, ilk belirlemelere göre 4 adet "Su-34" tipi savaş uçağının vurulduğu belirtildi.
Açıklamada, Su-34'lerin Ukrayna mevzilerine ve yerleşim yerlerine yönelik füze ve bomba saldırılarında kullanılan ana taktik uçaklar olduğu vurgulandı.
Saldırı sonrası uçaklardaki hasarın boyutunu belirlemeye yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nde, 7 Ekim 2023'ten bu yana yapılan işgal saldırılarında şehit olanların sayısı 81 kişi artarak 56 bin 412'ye yükseldi.
İran, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi'nin ülkeye girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.
Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde bombalı araçlara askerlere yönelik düzenlene saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, Gazze'deki sivil katliamı "soykırım" olarak tanımlayarak her gün yaklaşık 100 kişinin öldüğünü ve Batı’nın bu duruma müdahale etmediğini söyledi.