UKMTO: Hürmüz Boğazı'nda insansız hava aracıyla tankere saldırı düzenlendi
İngiliz Kraliyet Donanması Deniz Ticareti Koordinasyon Merkezi, mürettebatın güvende ve tam kadro olduğunu bildirdi.
İngiliz Kraliyet Donanması Deniz Ticaret Operasyonları Merkezi'nden (UKMTO) yapılan açıklamaya göre, Hürmüz Boğazı'nda bir tankere insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi.
Koordinasyon merkezinden yapılan açıklamada, "UKMTO, Hürmüz Boğazı'nda bir olayla ilgili rapor aldı. Askeri yetkililerden alınan bilgilere göre, tanker Hürmüz Boğazı'ndan çıkarken bir insansız hava aracı tarafından vuruldu. Gemide hafif hasar meydana geldi." denildi.
Açıklamada, "mürettebatın güvende ve tam kadro olduğu" açıklandı ancak geminin adı verilmedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, Batı Şeria'daki yerleşimcilerle ilgili yetkilerin işgal ordusundan işgal polisine devredilmesinin "işgal altındaki Filistin topraklarını ilhak adımı" olarak niteledi.
Fransa Anayasa Konseyi, 15 yaşın altındaki çocukların sosyal medyaya erişimini yasaklayan bir yasayı engelledi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Almanya'daki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına polis ve ordunun da katıldığını duyurdu.