Türkiye-Irak hattında yeni dönem: Irak Başbakanı Zeydi, Türkiye'ye geliyor
Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi, yakında gerçekleşmesi planlanan Türkiye ziyaretinde, ikili işbirliğini çeşitli stratejik alanlarda genişletecek çok sayıda mutabakat zaptının imzalanacağını belirtti.
Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Zeydi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindeki heyeti başkent Bağdat'ta kabul etti.
Irak ile Türkiye arasındaki köklü ilişkilere ve ortak çıkarlara dikkati çeken Zeydi, iki dost ülke arasındaki ekonomik ve yatırım alanlarındaki işbirliğinin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.
Zeydi, yakında gerçekleşmesi planlanan Türkiye ziyaretinde, ikili işbirliğini çeşitli stratejik alanlarda genişletecek çok sayıda mutabakat zaptının imzalanacağını bildirdi.
Taraflar ayrıca, Irak, Türkiye ve bölge açısından stratejik öneme sahip Kalkınma Yolu Projesi'ndeki son gelişmeleri de değerlendirdi.
Zeydi, projenin finansmanı ve uygulanmasına yönelik net bir mekanizma oluşturulması talimatı vererek, belirlenen takvim çerçevesinde somut adımların atılmasını istedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Nasr 2 Operasyonu'nun 24. dalgası kapsamında Kuveyt'teki Bubiyan Adası ile Ali es-Salem Hava Üssü'nde bulunan ABD radarlarının hedef alındığını duyurdu.
Ukrayna'da Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırski'yi görevden alarak yerine Korgeneral Mıhaylo Drapatıy'ı atadı.
Venezuela Sağlık Bakanlığı, ülkenin doğu bölgesinde hantavirüs tespit edilen 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.