Trump'ın “gizli kanaldan görüşüyoruz” iddiasına İran’dan yalanlama: Yenilgi ve çaresizliğin hayalleri
İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Hüseyin Muhibbi, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendileriyle "gizli iletişim kanalları olduğu" yönündeki sözlerine tepki göstererek, "Devrim Muhafızları yetkilileri ile Amerikalılar arasında hiçbir görüşme yapılmıyor." dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Fox News'e verdiği demecde İran Devrim Muhafızları Ordusu yetkilileriyle gizli iletişim kanalları bulunduğunu ileri sürmüştü.
İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Hüseyin Muhibbi ise bu iddiaya Tesnim Haber Ajansı aracılığıyla yanıt verdi.
Muhibbi, "Devrim Muhafızları yetkilileri ile Amerikalılar arasında hiçbir görüşme yapılmıyor." dedi.
Muhibbi, Trump'ın söz konusu iddiasını "yenilgi ve savaşta çaresizliğin neden olduğu hayaller" olarak nitelendirdi.
Sözcü, diplomasi gibi konuların İran devletinin ilgili kurumlarının sorumluluğunda olduğunu belirtti.
İran Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin açıklamalarına atıfta bulunan Muhibbi, ABD'nin geçmişteki "sürekli anlaşma ihlalleri" nedeniyle şu an Amerikalılarla herhangi bir görüşme yapılmadığını ifade etti.
Trump'ın açıklamalarının sahadaki duruma etkisi olmayacağını belirten Muhibbi, ABD Başkanı'nın bu tür söylemlerle dünya genelindeki petrol ve enerji fiyatlarını geçici olarak kontrol etmeye çalıştığını kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güney Kore'nin güney kesimlerinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Geoje kentinde bir binanın alt katının çamur altında kaldığı olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralı olarak kurtarıldı.
Rusya'da yaz başında etkisini gösteren akaryakıt krizi tam anlamıyla atlatılamadan yeniden alevlendi. Rafinerilere yönelik yeni saldırıların ardından benzin arzında yaşanan sıkıntılar ülkenin farklı bölgelerinde benzin satışlarına yönelik kontroller yeniden sıkılaştırıldı.
Gazze Şeridi'nde yerinden edilen Filistinliler, çadırlarda ve barınma merkezlerinde "insani yaşam için uygun olmayan" şartlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor.