Tel Aviv'deki bıçaklı eylemde 4 işgalci yaralandı, fail şehit edildi
Tel Aviv'in merkezinde gerçekleşen bıçaklı eylemde dört kişi yaralandı. Fas doğumlu bir ABD daimi ikametgahı olduğu tespit edilen eylemci ise şehit edildi.
"İsrail Yayın Otoritesi", Tel Aviv'de yaşanan bıçaklı eylemde 4 kişinin ağır yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
İşgal polisi Sözcüsü Aryeh Doron, olay yerinden kaçmaya çalışan eylemcinin yoldan geçen bir sivil tarafından vurulduğunu ve "öldüğünü" söyledi.
Siyonist Kan TV, eylemi gerçekleştiren kişinin üzerinden çıkan kimlik belgelerinin fotoğraflarını yayınladı. Belgeler, eylemcinin Haziran 1995'te Fas'ta doğduğunu ve Eylül 2022'den beri ABD'de daimi ikamet statüsüne sahip olan Kadı Abdülaziz olduğunu gösteriyordu. Eylemcinin, üç gün önce işgal altındaki topraklara giriş yaptığı bildirildi.
İşgal medyası, Tel Aviv'deki bıçaklı eylemin failine yardım eden başka bir kişinin varlığından şüphelenildiğini bildirdi.
Bu eylem, Cumartesi günü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarm şehrinden bıçaklı bir Filistinli adamın güney Tel Aviv'de bıçaklı eylem gerçekleştirmesi ve 28 yaşındaki bir siyonist ağır yaralaması olayından sonra geldi. Olayda, eylemi yapan Filistinli de vurularak katledilmişti.
Son bıçaklı eylem ayrıca işgalin, Cenin'de benzeri görülmemiş bir saldırı furyası başlatması ve en az 8 kişinin şehadetine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan kapsamlı saldırıların ardından geldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hava ve Uzay Kuvvetleri Dergisi'nin bildirdiğine göre, Amerika Birleşik Devletleri Orta Doğu'ya altı adet F-35A Lightning II beşinci nesil hayalet savaş uçağı daha gönderdi.
İşgal rejimi medyası Yediot Aharonot gazetesi, Beyaz Saray’ın ABD Başkanı Donald Trump ile işgal rejimi sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki görüşmenin, diğer görüşmelerin aksine, basına kapalı yapılmasına karar verdiğini yazdı.
Suudi Arabistan ve ABD'li üst düzey yetkililer, Riyad'da "DEAŞ örgütüne karşı elde edilen kazanımları pekiştirmek ve Suriye ile Irak'taki acil güvenlik sorunlarını ele almak" amacıyla bir toplantıya eş başkanlık etti.
Kanadalı siyasi ve iş dünyası liderleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın, neredeyse tamamlanmış olan Gordie Howe Uluslararası Köprüsü'nün açılışını durdurma tehdidine şiddetle karşı çıktılar.