Suriye’de sel felaketi: 4'ü çocuk 5 ölü
Suriye'nin çeşitli vilayetlerinde etkili olan şiddetli yağış ve seller can kayıplarına yol açtı. Suriye Acil Durum ve Afet Müdahale Bakanlığı, sel felaketinde 4’ü çocuk en az 5 kişinin hayatını kaybeettiğini, 5 kişinin de kayıp olduğunu duyurdu.
Suriye Acil Durum ve Afet Müdahale Bakanlığın sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamaya göre, sel sularına kapılarak hayatını kaybedenlerden 4'ü çocuk.
Söz konusu can kayıplarının Rakka ve Deyrizor vilayetlerinin kırsal kesimlerinde yaşandığı bildirildi.
Rakka, Deyrizor ve Halep vilayetlerinde kaybolan 5 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Açıklamada, Rakka, Deyrizor ve Humus'ta sel sularının ortasında mahsur kalan 25 kişinin sağ olarak kurtarıldığı belirtildi.
Suriye Acil Durum Bakanlığı, hafta başından bu yana Halep, Deyrizor ve ülkenin batı kesimlerinde yaşanabilecek şiddetli yağışlara karşı uyarılarda bulunmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avrupa Birliği üyesi 12 ülke, enerji arzına ilişkin kaygıları azaltmak ve dizel piyasasını istikrara kavuşturmak amacıyla Ocak 2027 sonuna kadar stratejik rezervlerinden 42,6 milyon varil petrolü piyasaya sürecek.
Pakistan’da yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa ülkeleriyle savaş istemediklerini ancak olası bir çatışmaya hazır olduklarını belirtti.