Son 24 saatte Gazze’de açlıktan 4 kişi şehit oldu

Gazze Sağlık Bakanlığı, açlık ve kötü beslenme nedeniyle son 24 saatte 4 kişinin daha şehit olduğunu, toplam can kaybının 435’e yükseldiğini açıkladı.
Gazze Sağlık Bakanlığı, abluka ve saldırılar nedeniyle yaşanan açlık krizine ilişkin son verileri paylaştı. Bakanlığın açıklamasına göre, son 24 saatte açlık ve kötü beslenme yüzünden aralarında bir çocuğun da bulunduğu 4 kişi şehit oldu.
Son ölümlerle birlikte kötü beslenmeye bağlı can kaybı 435’e yükseldi. Bu kişilerden 147’sinin çocuk olduğu belirtildi.
Açlığın resmi olarak ilan edilmesinden (IPC) bu yana ise, 157 ölüm vakası kaydedildi. Bunların 32’si çocuklardan oluşuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkesinin İngiltere ile ocak ayında imzaladığı “100 Yıllık Ortaklık” anlaşmasını onaylayan yasayı imzaladı.
Venezuela, ABD’nin kendilerine ait balıkçı teknesine yasa dışı müdahalede bulunduğu gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) şikâyette bulundu.
Avustralya, Rusya'nın petrol gelirlerini sınırlamak için yeni yaptırımlarını duyurdu.
Arjantin'de on binlerce protestocu, Devlet Başkanı Milei'nin kemer sıkma politikalarına karşı sokağa çıktı.