Siyonist rejim Lübnan’da ateşkesi ihlal etti: 2 şehit, saldırılar sürüyor
Siyonist rejim, Lübnan’daki ateşkes mutabakatlarını bir kez daha ihlal ederek hava saldırılarını sürdürdü. Güney Lübnan’da düzenlenen saldırılarda 2 kişi şehit olurken, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.
Siyonist rejim, Lübnan’da ilan edilen ateşkes anlaşmalarına rağmen saldırılarını devam ettiriyor. Lübnan’ın güney bölgelerinde düzenlenen hava saldırılarında sivil bir eve isabet eden bombardıman sonucu 2 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
Yerel kaynaklara göre, aynı bölgede bir araca yönelik saldırıda da yaralanmalar yaşandı. Ayrıca işgal güçlerinin sabah saatlerinde Nebatiye kırsalındaki bir noktada patlatma gerçekleştirdiği, bunun da bölgedeki askeri hareketliliğin sürdüğünü gösterdiği aktarıldı.
Saldırıların, ABD ile İran İslam Cumhuriyeti arasında varıldığı öne sürülen ve bölgesel cephelerde çatışmaların durdurulmasını içeren anlaşma iddialarına rağmen devam etmesi dikkat çekti. Söz konusu iddialarda Lübnan’ın da kapsam içinde olduğu belirtilirken, siyonist rejimin bu maddeleri tanımadığı yönünde açıklamalar yaptığı ifade ediliyor.
İşgal basınında yer alan haberlere göre, siyonist rejim Başbakanı Netanyahu’nun ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede, Lübnan’a ilişkin maddelere bağlı kalmayacaklarını ilettiği ve sahadaki askeri varlığın süreceğini söylediği öne sürüldü.
Bölgedeki gerilim sürerken, siyonist rejimin Lübnan’a yönelik saldırılarının ateşkes mutabakatlarını fiilen geçersiz kıldığı değerlendiriliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filipinler’in güneyindeki Mindanao Adası açıklarında meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem, can kayıplarının yanı sıra bölgede önemli çevresel değişimlere yol açtı. Yetkililer, depremin ardından deniz tabanının bazı bölgelerde yaklaşık 2 metre yükseldiğini ve bunun sonucunda mercan resifleri ile deniz çayırlarının su yüzeyine çıktığını açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, anlaşmanın bozulmasını önlemek için işgal rejimi ve Hizbullah'ı saldırıları durdurmaya çağırdı.
Sudan hükümeti, Hızlı Destek Kuvvetleri'ni (HDK) Darfur'daki iki cezaevinde sistematik işkence, organ ticareti ve yargısız infazlarla suçlarken, HDK iddiaları reddederek suçlamaların "itibar suikastı" olduğunu savundu.
İngiltere ve Japonya'nın teknoloji, savunma ve yatırım alanlarında kapsamlı iş birliğine gitmesi, küresel ekonomik rekabet ve bölgesel güç dengeleri açısından yeni tartışmaları beraberinde getirdi.